Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Βουλή επιχειρεί να μεταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ την αμφισβήτηση του κόμματος έναντι των εταιρειών δημοσκοπήσεων, με φόντο τη δημοσκοπική κατάρρευσή του και αιχμή πρόσφατη δημοσκόπηση που εμφάνιζε προβάδισμα της ΝΔ κατά 17,4%, χωρίς όπως υποστηρίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση να προκύπτει ο εντολέας της.

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική: Προς αυλαία με γραπτή κατάθεση Παππά στις 9 Ιουνίου

Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία του Νίκου Βούτση και με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, ζητούν την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής, με αντικείμενο «το μείζον για την δημοκρατία θέμα», του τρόπου διεξαγωγής των δημοσκοπήσεων και του ουσιαστικού ελέγχου των εταιρειών που τις διεξάγουν. Στόχος, όπως επισημαίνουν είναι να διερευνηθεί και τυχόν θέμα παραβίασης του νόμου όπως και η αντικειμενικότητα των ερευνών, βάσει στοιχείων που έχουν κατατεθεί.  

«Θεωρούμε ότι έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου και είναι αναγκαίο να αξιοποιηθούν και τα υπόλοιπα μέσα ελέγχου που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο, και ιδίως η ενεργοποίηση της Επιτροπής Θεσμών», σημειώνουν οι κύριοι Νίκος Βούτσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Σπύρος Λάππας, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Παύλος Πολάκης,  που υπογράφουν το αίτημα. Υποστηρίζουν, δε, ότι έχουν υποβάλει ήδη ανάλογες ερωτήσεις με αίτημα κατάθεσης εγγράφων, οι οποίες όμως δεν έχουν απαντηθεί. 

Για να δείτε το αίτημα πατήστε ΕΔΩ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA