Μενού
  • Α-
  • Α+

Τις τελευταίες πράξεις της στο δρόμο των τίτλων τέλους, που εκτιμάται ότι θα πέσουν περί τα τέλη Ιουνίου και αφού προηγηθεί η κατάθεση του Νίκου Παππά δια γραπτού υπομνήματος, μετά την άρνησή του να εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον των μελών της, «γράφει» η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Το χρονοδιάγραμμα της Προανακριτικής

Η κλήση για εξέτασή του ως φερόμενου υπόπτου προς τον κ. Παππά είναι για την επόμενη Τετάρτη 9 Ιουνίου. Ο ίδιος ωστόσο έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει τις εξηγήσεις του εγγράφως την προσεχή Παρασκευή 4 Ιουνίου.

Εν συνεχεία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής, Σταύρο Κελέτση, η Επιτροπή θα συνεδριάσει - εκτός απροόπτου - μία ακόμη φορά με αντικείμενο το υπόμνημα Παππά και κατόπιν θα εκκινήσει η διαδικασία σύνταξης του πορίσματος, προκειμένου περί τα τέλη Ιουνίου να ληφθεί η οριστική απόφαση της Ολομέλειας για το αν ο κ. Παππάς θα παραπεμφθεί για αμφότερα τα αδικήματα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου και της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή στο πλαίσιο των χειρισμών του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016, για ένα εκ των δύο ή για κανένα.  Αν και η Επιτροπή ζήτησε παράταση των εργασιών της κατά έναν μήνα, μέχρι τις 7 Ιουλίου, ο κ. Κελέτσης εκτίμησε ότι ο χρόνος αυτός δεν θα εξαντληθεί.

Παππάς: Η κακόγουστη φάρσα θα τους γυρίσει μπούμερανγκ

Ο Νίκος Παππάς έχει δείξει ήδη τις προθέσεις του για το περιεχόμενο του υπομνήματός του αλλά και για την ομιλία που θα απευθύνει από το βήμα της Ολομέλειας, υπερασπιζόμενος εαυτόν, μιλώντας για στημένη «κακόγουστη φάρσα» σε βάρος του, που θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της και αποδίδοντας την έρευνα σε βάρος του στο ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τη διαχρονική διαπλεκόμενη απραξία» στην επιβολή τάξης στο τηλεοπτικό τοπίο.

Θα βγάλει (;) άλλους «άσσους» απ’ το μανίκι ο Καλογρίτσας

Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον αναμένονται τυχόν επιπλέον έγγραφα, που κλήθηκε να διαβιβάσει μέχρι την περάτωση των εργασιών της στην Προανακριτική, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας και βασικός «κατήγορος» του Νίκου Παππά περί σχεδίου απόκτησης του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel. Ο ίδιος είχε υπονοήσει ότι διαθέτει κρυφούς «άσσους» στο μανίκι του, τους οποίους είχε επιφυλαχθεί να ρίξει στο τραπέζι μετά την κατάθεση του κ. Παππά.

Κλιμακώνεται ο «πόλεμος» συμπερασμάτων των κομμάτων

Με την όδευση των εργασιών της Επιτροπής προς το τέλος τους σε συνδυασμό με το πόρισμα της ΤτΕ για τη διαδρομή και τη νομιμότητα των 3 εκατομμυρίων ευρώ από τη CCC προς τον Χρήστο Καλογρίτσα και κατόπιν στην εταιρία του γιου του Βλαδίμηρου για τη δέσμευσή τους ως εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, κλιμακώθηκε χθες και ο «πόλεμος» συμπερασμάτων των κομμάτων.

ΝΔ: Αποκαλύπτονται παρακρατικές ενέργειες Παππά

Για επώνυμες καταγγελίες, αποκαλυπτικά e-mail και SMS ανάμεσα στον ίδιο και τον Χρήστο Καλογρίτσα, που καταδεικνύουν «παρακρατικές ενέργειες» του Νίκου Παππά και πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο τη σύσταση ομίλου «χειραγώγησης των ΜΜΕ», έκανε λόγο η ΝΔ, πηγές της οποίας εκτιμούν ότι από τα έως τώρα στοιχεία συν το πόρισμα «κόλαφο» της Τράπεζας της Ελλάδος, φαίνεται να στοιχειοθετείται τουλάχιστον το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. «Γαλάζιες» πηγές μάλιστα κατηγόρησαν τον κ. Παππά ότι μπροστά στα αμείλικτα ερωτήματα «το βάζει στα πόδια» και «στρίβειν δια του υπομνήματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Η μεθόδευση ΝΔ γίνεται «τραγωδία» για τους εμπνευστές της

Στην άλλη όψη του νομίσματος επέμεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, υποβαθμίζοντας την Προανακριτική σε «μεθόδευση της ΝΔ» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά. «Η φάρσα ολοκληρώνεται ως κωμωδία και η μεθόδευση ως τραγωδία για τους εμπνευστές της», υποστήριξαν πηγές του κόμματος, προσθέτοντας ότι το πόρισμα της ΤτΕ απέδειξε ότι η προέλευση και η κατάληξη των 3 εκατομμυρίων ευρώ έγινε με την τήρηση των προβλεπόμενων εκ του νόμου και εντέλει τα χρήματα διοχετεύτηκαν για την εξυπηρέτηση αναγκών της εταιρίας του Χρήστου Καλογρίτσα.

ΚΙΝΑΛ: Ιθύνων νους στην προσπάθεια ελέγχου των αρμών της εξουσίας ο Παππάς

Στο συμπέρασμα ότι ο Νίκος Παππάς αποτέλεσε τον «ιθύνοντα νου» στη μεθόδευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για χειραγώγηση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών του 2016 και τη δημιουργία του «ΣΥΡΙΖΑ Channel», κατέληξε το Κίνημα Αλλαγής, μετά το κλείσιμο του καταλόγου των μαρτύρων. Στηλίτευσε την καταστρατήγηση του νόμου από τον υπουργό που όφειλε να τον διαφυλάξει και σχολίασε δηκτικά πως αποκαλύφθηκε «μια ακόμη προσπάθεια ελέγχου των αρμών της εξουσίας, στην οποία ευτυχώς οι θεσμοί της Πολιτείας μας αντιτάχθηκαν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA