Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πελώνη: Tέλος επόμενης εβδομάδας πιθανές ανακοινώσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Πιθανόν την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το ωράριο κυκλοφορίας και τα επόμενα βήματα στη χαλάρωση των μέτρων, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ίσως ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα επόμενα βήματα στη χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, όπως για παράδειγμα η αύξηση των ατόμων που επιτρέπονται στις δεξιώσεις δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ η κυβερνητικής εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Διαβάστε ακόμη: Πώς θα λειτουργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Με ποια έγγραφα ταξιδεύουμε στα νησιά

Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής - που αρχίζει στη 1 το μεσημέρι- δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό καθώς η συζήτηση θα αφορά τα πρωτόκολλα του τουρισμού, ανέφερε η κυρία Πελώνη.

Σε ερώτηση αν τελικώς θα εφαρμοστούν στις εισόδους της χώρας τα πρόσθετα μέτρα ελέγχου όπως τα τεστ αναπνοής ώστε να εντοπίζονται όσοι ενδεχομένως προσκομίζουν πλαστά τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η χώρα έχει θέσει σε εφαρμογή το δικό της πιλοτικό πρόγραμμα αλλά και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό και αυτό που έχει σημασία είναι να διευκολύνονται και οι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας.

Ποια σενάρια εξετάζονται για μουσική στην εστίαση και απαγόρευση κυκλοφορίας

Η απαγόρευση κυκλοφορίας και η μουσική στην εστίαση είναι τα δύο θέματα που απασχολούν ειδικούς και κυβέρνηση αλλά οι αποφάσεις μετατίθενται για την επόμενη βδομάδα, καθώς ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ.

Η κυβέρνηση εξετάζει την περαιτέρω χαλάρωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά το μέτρο θα διατηρηθεί ως έχει μέχρι τις 15 Ιουνίου. Στην κυβέρνηση υπάρχουν προς το παρόν δύο σκέψεις, δηλαδή να επεκταθεί το ωράριο κυκλοφορίας κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε στη 1:00 τη νύχτα είτε στη 1:30.

Εξετάζεται ωστόσο και το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο τώρα έχει ισχύ από τις 00:30 έως τις 05:00 να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι επίσης να ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης. Το χρονοδιάγραμμα δεν είναι σαφές, αλλά όλα δείχνουν πως το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης θα πάει προς τα τέλη του Ιουνίου.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #Απαγόρευση κυκλοφορίας #Αριστοτελία Πελώνη

Best of Internet