Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα ρύθμιση για την επαναπροκήρυξη απεργίας περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που εισήχθη την Παρασκευή στη Βουλή προς συζήτηση. Στο νομοσχέδιο, το οποίο ήδη προκαλεί αντιδράσεις, συμπεριλήφθηκε διάταξη, η οποία απαγορεύει εφεξής τη δυνατότητα επαναπροκήρυξης απεργίας από δευτεροβάθμιο Σωματείο εφόσον εκείνη που προκήρυξε το πρωτοβάθμιο κρίθηκε παράνομη.Επίσης, λαμβάνονται μέτρα για διαφάνεια στο συνδικαλισμό (δυνατότητα συμμμετοχής των εργαζομένων εξ’ αποστάσεως, εγγραφή των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε μητρώα). Επίσης προβλέπεται θέσπιση αστικής ευθύνης για συνδικαλιστές οι οποίοι ασκούν βία ή γενικότερα προβαίνουν σε παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια απεργιών.

Κατατέθηκε με «μίνι λίφτινγκ»

Με μίνι λίφτινγκ κατατέθηκε στη Βουλή το απόγευμα το εργασιακό νομοσχέδιο μετά τη δημόσια διαβούλευση, σηματοδοτώντας την εκκίνηση μίας σκληρής κοινοβουλευτικής μάχης επί του περιεχομένου του. Αν και ο πυρήνας του σχεδίου νόμου παραμένει αναλλοίωτος, οι αλλαγές που επήλθαν μετά τη δημόσια διαβούλευση είναι ουσιώδεις, καθώς αφορούν την αποζημίωση της απόλυσης και τις απεργίες.

Δείτε ΕΔΩ το νομοσχέδιο.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA