Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο επικοινώνησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την επίθεση με βιτριόλι από ιερέα κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη.

Διαβάστε ακόμη: Μονή Πετράκη: Ποιος είναι ο κληρικός με το βιτριόλι – Είχε υπηρετήσει σε πολλές μητροπόλεις και το 2018 συνελήφθη με κοκαΐνη 

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Παράλληλα, διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η Πολιτεία θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική βοήθεια για την ταχεία ανάρρωση των θυμάτων της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας επιτέθηκε με καυστικό υγρό κατά μητροπολιτών μετά την απόφαση Συνοδικού Δικαστηρίου για καθαίρεση. Από την επίθεση τραυματίστηκαν επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόροι και ένας φρουρός. Ο ιερέας που δικάζονταν για υπόθεση ναρκωτικών, σε δεύτερο βαθμό, εξοργίστηκε από την απόφαση καθαίρεσης, έβγαλε το κρυμμένο οξύ που είχε μαζί του και επιτέθηκε σε όποιον βρήκε μπροστά του.

Στο Λαϊκό Νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι μητροπολίτες Κηφισιάς Κύριλλος, Γλυφάδας Αντώνιος, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Γουμενίσσης Δημήτριος και Ζακύνθου Διονύσιος, δύο εκ των οποίων φέρουν πιο βαριά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια. Κάποιοι μητροπολίτες από τους 7, διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, αυτοί που είχαν και πιο σοβαρά εγκαύματα. Το ευχάριστο είναι πως άπαντες είναι εκτός κινδύνου. Ελαφρά τραυματισμένος στο χέρι και στο αυτί, είναι ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA