Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Freedom pass: Το σποτ της κυβέρνησης για την κάρτα ελευθερίας 150 ευρώ στους δικαιούχους

Τι είναι η freedom pass ή αλλιώς κάρτα ελευθερίας των 150 ευρώ που θα δοθεί στους νέους που θα έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση στους νέους 18 έως 25 ετών

Νέοι στο λιμάνι Πειραιά (πηγή: Eurokinissi)
Νέοι στο λιμάνι Πειραιά (πηγή: Eurokinissi)

Η freedom pass ή αλλιώς κάρτα ελευθερίας 150 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα τεθεί σε λειτουργία για τους νέους από τα μέσα Ιουλίου. Μάλιστα, η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα και ένα τηλεοπτικό σποτ για την κάρτα ελευθερίας (freedom pass) για να παρουσιάσει την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ που θα λάβουν οι νέοι από 18 έως 25 ετών που θα έχουν κάνει ή θα κάνουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Το μέτρο αφορά τους 940.000 νέους από 18 έως 25 ετών στην Ελλάδα, στους οποίους θα δοθεί η προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για στοχευμένες αγορές, που θα καλύπτει εισιτήρια για ταξίδια, διαμονή σε ξενοδοχεία και είσοδο σε μουσεία, συναυλίες, μνημεία. Όπως τόνισε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κάρτα ελευθερίας ή freedom pass θα δημιουργείται αυτόματα με το ΑΜΚΑ κάθε νέου, που έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού (έστω και την πρώτη δόση) ή θα εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του 2021.

Freedom pass: Το σποτ για την κάρτα ελευθερίας

Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το σποτ για την κάρτα ελευθερίας, που αποκαλείται και freedom pass. «Εμεινες σπίτι σε μία ηλικία που αυτό ήταν το τελευταίο που ήθελες να κάνεις. Στερήθηκες πολλά. Και σε ευχαριστούμε. Σου αξίζει τώρα να χαρείς την ελευθερία με ασφάλεια, έχοντας εμβολιαστεί», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο μήνυμα της κυβέρνησης στους νέους για την κάρτα ελευθερίας.

Freedom pass: Τι είναι η κάρτα ελευθερίας των 150 ευρώ στους νέους

Η κάρτα ελευθερίας ή freedom pass είναι το νέο μέτρο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενθαρρύνοντας τους νέους ως 25 ετών να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Θα είναι διαθέσιμη μέσα στον Ιούλιο και η ανταλλακτική της αξία θα είναι 150 ευρώ. Αυτό το πόσο θα μπορούν να διαθέσουν οι κάτοχοί της. Η κάρτα ελευθερίας, θα διατίθεται σε γεννηθέντες 1996-2003 που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση μεταξύ 1/1/21 και 31/12/21. Ουσιαστικά πρόκειται για μία χρεωστική ψηφιακή κάρτα η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού.

Freedom pass: Πώς θα την αποκτήσει κάποιος

Η απόκτηση της κάρτας ελευθερίας, του freedom pass, θα πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και αφού ο ενδιαφερόμενος κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Η διαδικασία ολοκληρώνεται μία ημέρα μετά την αίτηση και ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες μέσω email και sms.

Πού θα χρησιμοποιείται

Η κάρτα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριόιτητες.

 • Οι επιλέξιμες κατηγορίες
 • Αεροπορικές, ακτοπλοϊκές, σιδηροδρομικές , οδικές μεταφορές
 • Ενοικίαση οχημάτων
 • Καταλύματα, κάμπινγκ, κατασκηνώσεις
 • Ταξιδιωτικά γραφεία
 • Κινηματογράφος
 • Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, παραστάσεις χορού
 • Μουσεία και αρχαιολογική χώροι

Πώς θα χρησιμοποιείται

 • Αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού
 • Χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικό εμπόριο και e-shops
 • Χρησιμοποιείται ανέπαφα σε όλες τις συναλλαγές με τερματικά POS

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#freedom pass #κάρτα ελευθερίας #Εμβόλιο #Κορονοϊός #εμβολιασμός #Κυριάκος Μητσοτάκης