Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο αυτού, με εντολή του αρμόδιου υπουργού Νίκου Χαρδαλιά, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν για τον κορονοϊό, φέρεται να πέρασαν από το αεροδρόμιο τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής μπασκετικής ομάδας Φενέρμπαχτσε που είχαν πυρετό.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί η βασιμότητα όσων αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Χαρδαλιάς κατά ΕΦΣΥΝ

Mε ανακοίνωση που εξέδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης ΚρίσεωνΝίκος Χαρδαλιάς, χαρακτηρίζεται «συκοφαντικό» και «μεθοδευμένο», το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σύμφωνα με το οποίο έδωσε το «πράσινο φως» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», να αφήσει να περάσει η αποστολή της μπασκετικής Φενέρμπαχτσέ για τον αγώνα της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό, παρότι 4 άτομα της αποστολής της τουρκικής ομάδας εμφάνισαν πυρετό.

Ο κ. Χαρδαλιάς στην ανακοίνωση του αναφέρει πως το δημοσίευμα με «μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος μου προσωπικά και με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου στην Πολιτική Προστασία».

Παράλληλα δηλώνει πως θα καταθέσει αγωγή τόσο για τα όσα ψευδώς του καταλογίζονται όσο και μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων, «καταθέτω αφενός μεν αγωγή για τα όσα ψευδώς αναφέρονται για εμένα αφετέρου δε μηνυτήρια αναφορά στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς άμεση διερεύνηση των καταγγελλομένων, ώστε η υπογράφουσα δημοσιογράφος και η σύνταξη της εφημερίδας να προσκομίσουν τα στοιχεία που διατείνονται ότι έχουν και να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες άλλων εμπλεκόμενων προσώπων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνει ότι «ουδέποτε ενημερώθηκα προσωπικά ή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων» και κάνει λόγο ηια «αντιδεοντολογική, αντιδημοκρατική και στα όρια της εμμονικής ιδεοληψίας δημοσιογραφική συμπεριφορά της συντάκτου του εν λόγω δημοσιεύματος που δεν ζήτησε καν την άποψή μου και τη θέση μου για την κατάπτυστη και συκοφαντική προς το πρόσωπό μου εκ μέρους της έωλη και ανυπόστατη καταγγελία, την αφήνω στην κρίση των συναδέλφων της δημοσιογράφων, της ΕΣΗΕΑ, αλλά και όλων εκείνων που επικαλούνται κατά το δοκούν και ψευδεπίγραφα τη δημοκρατία, αλλά κλείνουν τα μάτια τους σε φασιστικής λογικής επιλογές στοχοποίησης προσώπων για λόγους μικροπολιτικού οφέλους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA