Μενού
  • Α-
  • Α+

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος παντός υπευθύνου σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα εφημερίδας που αναφέρει ότι με εντολή του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν, πέρασαν, ενώ είχαν πυρετό, από το αεροδρόμιο 4 άτομα της συνοδείας της τουρκικής ομάδας μπάσκετ Φενέρμπαχτσε, κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε ακόμη: Προκαταρκτική έρευνα για το εξώφυλλο της ΕΦΣΥΝ για Χαρδαλιά και Φενέρμπαχτσε

 Σύμφωνα με τον βουλευτή και τομεάρχη Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ το εν λόγω δημοσίευμα «αποκαλύπτει με αποδεικτικά στοιχεία ένα οργανωμένο και διαβαθμισμένο παράνομο σύστημα δημόσιας διοίκησης, το οποίο παραβιάζει τον νόμο, τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους επί των μέτρων πρόληψης κατά της φονικής πανδημίας COVID-19 και προκαλεί με τις πράξεις και τις παραλείψεις του ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία».

Το σύστημα αυτό, κατά τον κ. Σπίρτζη «δεν δρα ερήμην της πολιτικής ηγεσίας, αλλά έχει σαφή διαβάθμιση μεταξύ κατώτερων δημοσίων υπαλλήλων και των ανωτέρων αυτών καθώς και της πολιτικής ηγεσίας».

Αναφέρεται επίσης , ότι παραβιάστηκε η νομοθεσία για την προστασία από την πανδημία καθώς και το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα περί παράβασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, όπως και το άρθρο 259 περί παράβασης καθήκοντος.