Μενού
  • Α-
  • Α+

Απόλυτα δικαιωμένος και υπερήφανος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών δήλωσε στη Βουλή ο Νίκος Παππάς, επιμένοντας ότι με τους χειρισμούς του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ, μπήκε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, το δημόσιο αύξησε τα έσοδά του και προστατεύθηκαν οι θέσεις εργασίας.

Διαβάστε ακόμη: Παππάς: Επισφραγίζεται η κατεδάφιση του κατηγορητηρίου εναντίον μου

Ο ίδιος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ. Επέμεινε ότι η Προανακριτική σε βάρος του βασίζεται σε πολιτικές σκοπιμότητες και ότι το κατηγορητήριο «γκρεμίστηκε» από τους ίδιους τους «κατήγορους» καθώς δεν προτείνεται δίωξή του για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου. «Η παράβαση καθήκοντος ήταν ο νομικός και πολιτικός σας αερόσακος μετά τη σφοδρή σύγκρουση με την πραγματικότητα», υποστήριξε για το αδίκημα για το οποίο προτείνεται η παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο.

«Είναι στιγμή δικαίωσης γιατί το πόρισμά σας παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για το κακούργημα που τολμήσατε να με κατηγορήσετε . Επαναλαμβάνω ότι έχω κάνει το καθήκον μου στην παράταξη που έχω την τιμή να υπηρετώ και στο λαό. Είμαι υπερήφανος που ρυθμίσαμε το τηλεοπτικό τοπίο. Είμαι υπερήφανος που το Δημόσιο εισέπραξε αντίτιμο για τις τηλεοπτικές άδεις για πρώτη φορά. Και αν έχει παραβεί κάποιος ή κάποια το καθήκον τους είναι όσοι θήτευαν σε αυτό το χαρτοφυλάκιο και δεν προστάτεψαν το δημόσιο συμφέρον και τις θέσεις εργασίας. Αντιλαμβάνεστε πόσα έσοδα έχει απολέσει το δημόσιο; Πάνω από 1 δις ευρώ», σημείωσε μεταξύ άλλων, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής.  

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ πάντως απέφυγε να τοποθετηθεί για το περιεχόμενο των sms που αντάλλασσε με τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, τα οποία κατά την πλειοψηφία αποδεικνύουν ότι ως αρμόδιος υπουργός για τον τηλεοπτικό διαγωνισμό ο κ. Παππάς καθοδηγούσε έναν εκ των υποψηφίων ποδηγετώντας τη διαδικασία.

Ο ίδιος αποκρούοντας τις κατηγορίες περί σχεδίου απόκτησης καναλιού επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ με «μπροστινό» τον Χρήστο Καλογρίτσα, αιτιολόγησε εμμέσως τις συνομιλίες τους με το επιχείρημα ότι εκείνη την περίοδο μιλούσε με όλους τους παράγοντες του τηλεοπτικού κλάδου και όπως είπε «δεχόμουν τα αιτήματά τους. Πολλές φορές παράλογα. Θεωρώ ότι προασπιστήκαμε το δημόσιο συμφέρον».

Όταν πάντως ο κ. Παππάς κατέθεσε στα πρακτικά έγγραφα, που όπως υποστήριξε  αποδεικνύουν την ορθότητα των χειρισμών του, ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος αναρωτήθηκε φωναχτά: «είναι και τα sms με τον Καλογρίτσα στον φάκελό σας;», με τον πρώην υπουργό να του απαντά εξίσου δηκτικά: «εμείς δεν έχουμε πακιστανικά τηλέφωνα».

«Η εξέλιξη της υπόθεσης αποτελεί απόλυτη δικαίωση της προσπάθειάς μας. Η δικαίωση μιας πολιτικής που θωρακίστηκε από το ΕΣΡ για τον ορισμένο αριθμό αδειών και από το ΣτΕ για το ύψος τιμήματος. Διπλή δικαίωση γιατί ο νόμος αυτός είναι ο νόμος που εφαρμόζεται και σήμερα με κάποιες αποκλίσεις. Η κυβέρνηση επέλεξε σήμερα να υπηρετήσει τα συμφέροντα μειώνοντας το ελάχιστο όριο απασχόλησης και το ύψους του αντιτίμου», ανέφερε αρχικά στην τοποθέτησή του ο Νίκος Παππάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA