Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δική του απάντηση για την απέλασή από την Τουρκία δίνει μέσω του Reader ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης. Μιλώντας στο Reader, μάλιστα, εξηγεί πώς οι Τούρκοι τον κράτησαν χωρίς λόγο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν τον άφησαν να μπει στη χώρα και να πάει στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. 

Διαβάστε ακόμη: Γιώργος Βαρυθυμιάδης: Ομόθυμη καταδίκη της Τουρκίας από την αντιπολίτευση για την απέλασή του

«Είχαμε ενημερώσει ότι θα πάμε στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Όταν φτάσαμε, όμως, στον έλεγχο των διαβατηρίων στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με έπιασε ένας αστυνομικός. Με πήγαν για έλεγχο και μου πήραν τα δαχτυλικά αποτυπώματα. Με κράτησαν στα κρατητήρια του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης για 7 ώρες. Μου είπαν ότι είμαι ανεπιθύμητος στην Τουρκία», εξηγεί ο κ. Βαρυθυμιάδης, τονίζοντας: «Πληρώνω το τίμημα για τους αγώνες μου υπέρ των Ποντίων αλλά θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας». Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετά την παράνομη, όπως λέει, κράτησή του για 7 ώρες στα κρατητήρια του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα. 

Διάβημα Δένδια για την απέλαση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη

Το θέμα της απέλασης του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με το υπουργείο Εξωτερικών να κάνει διάβημα στην Τουρκία

Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη. Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας».

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στην Τουρκία ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού και θα δήλωνε παρών στην αυριανή πατριαρχική θεία λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας. Τα υπόλοιπα πέντε μέλη της αποστολής έχουν αφεθεί ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι τους, μεταξύ αυτών είναι και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA