Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 11:00 ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Το Υπουργικό Συμβούλιο είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη (31/8) αλλά ακυρώθηκε στη «σκιά» των ανακοινώσεων για τον ανασχηματισμό. Ο κ. Οικονόμου θα ανακοινώσει τα νέα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. 

Διαβάστε ακόμη: Ανασχηματισμός: Ο χάρτης της νέας κυβέρνησης - Θέμα χρόνου οι ανακοινώσεις

Υπενθυμίζεται πως τα τηλεφωνήματα σε κυβερνητικά στελέχη ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας (30/8). Ο πρωθυπουργός επέστρεψε χθες (30/08) λίγο πριν το μεσημέρι από το προσωπικό του ταξίδι στις ΗΠΑ και αμέσως ξεκίνησε τις επαφές με τον πολύ στενό κύκλο συνεργατών του, προεξάρχοντος του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη. Με δεδομένο, δε, ότι τα γραφεία των κ.κ. Μητσοτάκη και Δημητριάδη είναι παρακείμενα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο αμεσότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού μπήκε και βγήκε πλείστες όσες φορές, δείγμα του ότι οι διεργασίες ήταν σε πλήρη εξέλιξη. Η ύπαρξη, δε, αρκετών ταξιδιών στο πρωθυπουργικό καλαντάρι αυτές τις μέρες, επέβαλλε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες άμεσα.

Στα της ονοματολογίας, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από το κυβερνητικό σχήμα, ενώ άκρως πιθανή είναι η μετακίνηση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια-ίσως ακόμα και στο Προστασίας του Πολίτη. Πολλά για το εύρος του ανασχηματισμού θα κρίνει το τι μέλλει γενέσθαι με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Νίκη Κεραμέως, οι οποίοι, βεβαίως, θα παραμείνουν βασικά στελέχη του κυβερνητικού σχήματος. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, δε, μένει να φανεί πού θα κατευθυνθεί, εφόσον αποχωρήσει από το κτίριο «Φάρος» της Πολιτικής Προστασίας, μετά και το πρόσφατο ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη. Μένει, επίσης, να φανεί, αν θα «σπάσει» το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αυτονόμηση του περιβαλλοντικού σκέλους, ενώ ευρείες θα είναι οι αλλαγές σε επίπεδο υφυπουργών, με είσοδο αρκετών κοινοβουλευτικών στελεχών.