Μενού
  • Α-
  • Α+

«Θα τα δώσω όλα πρόεδρε. Σε ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή». Αυτά ήταν τα λόγια που φέρεται να είπε ο Βαγγέλης Αποστολάκης το βράδυ της Δευτέρας, λίγες μόνο ώρες πριν τον ανασχηματισμό, στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν ο πρωθυπουργός τον κάλεσε στο τηλέφωνο για να τον ενημερώσει ότι αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader.gr, όταν έγινε η πρώτη επικοινωνία κυβερνητικών στελεχών με τον Βαγγέλη Αποστολάκη, προτάθηκε στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το Σάββατο ο Βαγγέλης Αποστολάκης επανήλθε, ζητώντας να γίνει υπουργός Πολιτικής Προστασίας, ένα αίτημα που το Μέγαρο Μαξίμου έκανε δεκτό, καθώς ο ναύαρχος εν αποστρατεία στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπουργός Εθνικής Αμυνας. Ετσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την επιστροφή του από τις ΗΠΑ και μετά τις τελευταίες διαβουλεύσεις με τους στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε στο τηλέφωνο το βράδυ της Δευτέρας τον Βαγγέλη Αποστολάκη, ενημερώνοντάς τον για την υπουργοποίησή του. Κυριάκος Μητσοτάκης και Βαγγέλης Αποστολάκης συζήτησαν όλες τις λεπτομέρειες και την αναδιοργάνωση του υπουργείου με τον Βαγγέλη Αποστολάκη να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Θα τα δώσω όλα πρόεδρε. Σε ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή».

Μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο Βαγγέλης Αποστολάκης ζήτησε από την Προεδρία της Δημοκρατίας να πάει στην ορκωμοσία στις 16:00 μετά της συζύγου του. Από τις 11:00 και έπειτα, μάλιστα, ο Βαγγέλης Αποστολάκης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεχόταν συγχαρητήρια τηλεφωνήματα και ευχαριστούσε όσους τον καλούσαν στο τηλέφωνο για να του ευχηθούν για τα νέα του καθήκοντα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τελεσίγραφο στον Βαγγέλη Αποστολάκη με τον Αλέξη Τσίπρα να τον κατηγορεί για «αποστασία». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή: «Ο Αλέξης Τσίπρας τορπίλισε τη συναίνεση σε ένα εθνικό θέμα όπως η Πολιτική Προστασία με τον πιο κυνικό τρόπο». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σημερινή επικοινωνία που είχε η κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίηση Αποστολάκη, δεν διατυπώθηκε καμία ένσταση από την πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αποστολάκης σε Τσίπρα: «Με παγίδευσαν»

Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο Βαγγέλης Αποστολάκης παγιδεύτηκε. Σύμφωνα με όσα διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Αποστολάκης μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού φέρεται να μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο φέρεται να είπε: «Με παγίδευσαν». Ο Βαγγέλης Αποστολάκης υποστήριζε ότι επί της ουσίας «παγιδεύτηκε» από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ανακοινώθηκε το όνομά του στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, χωρίς να πληρείται ο όρος της διακομματικής συναίνεσης που είχε θέσει ο ίδιος, προκειμένου να αποδεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνοντάς τον ότι θα αρνηθεί τη συγκεκριμένη θέση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA