Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τα πρόσωπα «κλειδιά» του κυβερνητικού ανασχηματισμού θεωρείται ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επιστρέφει στο κυβερνητικό σχήμα και αναλαμβάνει υπουργός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.  Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τον Ιούλιο του 2019 έως και τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021, οπότε και αντικαταστάθηκε από τον Μάκη Βορίδη. Πλέον, επιστρέφει στο κυβερνητικό σχήμα και μάλιστα σε ένα νευραλγικό υπουργείο, όπως αυτό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε ακόμη: Θάνος Πλεύρης: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Υγείας

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Ο Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος, βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας είναι γεννημένος το 1964 στο Κερατσίνι Πειραιά. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο “Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία” με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία. 

Πραγματοποίησε διδακτορικές σπουδές στις «Πολιτικές επιρροές στην Αθλητική Πολιτική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μετά τη Μεταπολίτευση» στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 έως και το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, διδάσκει στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μαθήματα σχετικά με τις Κρατικές πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την κοινωνική πολιτική, την εκλογική συμπεριφορά και ανάλυση και τα πολιτικά κόμματα και δημοσκοπήσεις, ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό (Ε.ΔΙ.Π.). 

Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης και πρόεδρος της εταιρείας GPO ΑΕ, από το 2000 έως το 2016, έχοντας την επιστημονική εποπτεία σε εκατοντάδες κοινωνικές και πολιτικές έρευνες στην Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία. Έχει επίσης παρουσιάσει δεκάδες πολιτικές έρευνες σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει πάρει μέρος σε δεκάδες συνέδρια και έχει αρθρογραφήσει για μια σειρά κοινωνικά και πολιτικά θέματα. Είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.