Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη Σλοβενία όπου βρίσκεται, για τα τεκταινόμενα στη Βουλή και με απόφασή του τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ο βουλευτής Α' Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού. Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές για την αποπομπή Μπογδάνου: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμεριφορες δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω.».

Διαβάστε ακόμη: Ηχηρή παρέμβαση Δένδια στη Βουλή κατά Μπογδάνου: «Η συμπαράταξη με Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη»

Οι εν λόγω ραγδαίες εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα έρχονται μετά το «ξέσπασμα» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από το βήμα της Βουλής, μετά από αναφορές του Κων. Μπογδάνου για την παρουσία του σε κδήλωση στο Βίτσι, όπου κατέθεσε στεφάνι και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

«Δεν βρισκόμαστε εδώ για να επιστρέψουμε στο κακό παρελθόν της χώρας. Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε την επιβίωση της πατρίδας μας στο μέλλον. Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοούμενοι», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής.

Είχε προηγηθεί η έντονη αντιπαράθεση του «γαλάζιου» βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, αναφορικά το εμφυλιοπολεμικό παρελθόν της χώρας και τα γεγονότα στον Γράμμο και το Βίτσι αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά βίας από φασιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου είχε καλέσει τον Υπουργό Εξωτερικών να αποδοκιμάσει το «παραλήρημα» όπως το χαρακτήρισε του κ. Μπογδάνου.

Μία από τις αναφορές του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, που προκάλεσε την οργισμένη και με εξαιρετικά αυστηρό ύφος αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών ήταν η εξής: «Εγώ θυμίζω και τον Γρίβα της ΕΟΚΑ, που λέει: είχαμε τρεις εχθρούς. Τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές και ο μεγαλύτερος μας πονοκέφαλος είναι οι κομμουνιστές». παράλληλα, χαρακτήρισε τον αντικομμουνισμό «δικαίωμα του φιλελευθερισμού» ενώ για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας είπε ότι «δεν θα μας αναγκάσει κανείς να λέμε Βόρεια Μακεδονία, είναι δικαίωμά μας να λέμε όποτε θέλουμε Κράτος των Σκοπίων​».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA