Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διαγράφηκε πλέον από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, μετά το ξέσπασμα του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από το βήμα της Βουλής, έπειτα από αναφορές του βουλευτή της Α’ Αθήνας για την παρουσία του σε εκδήλωση στο Βίτσι, όπου κατέθεσε στεφάνι και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής!

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη για Μπογδάνο: Να διαγράψει και τους άλλους ακροδεξιούς

Η διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία ήταν θέμα χρόνου. Είχε «αντικρίσει» κίτρινη κάρτα, μάλιστα, στις αρχές του Σεπτέμβρη από τη Νέα Δημοκρατία ενώ σκληρή ήταν τότε και η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία είχε κάνει λόγο για: «βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα». Τι είχε κάνει τότε ο Μπογδάνος; Ιστοσελίδα (που ανήκε στη σύζυγο του βουλευτή) παρέθετε κατάλογο μαθητών νηπιαγωγείου μαζί με το όνομα της δασκάλας τους, προκειμένου να αναδείξει το «οξύ δημογραφικό και κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργεί το μεταναστευτικό στην ελληνική πρωτεύουσα».

Το εν λόγω δημοσίευμα - πριν κατέβει- έσπευσε να αναδημοσιεύσει ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Νέας Δημοκρατίας. Ο Μπογδάνος περιορίστηκε τότε στο να γράψει στο Twitter, απολογούμενος πως η ιστοσελίδα δεν του ανήκει και ότι έκανε retweet χωρίς να το ελέγξει… Για την υπόθεση έχει παρέμβει ο εισαγγελέας.

Όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μπογδάνος δημοσιοποιούσε στοιχεία προσώπου: Με αφορμή επεισόδια που έγιναν κατά την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα και την επίθεση που εξαπέλυσε διαδηλωτής εναντίον αστυνομικού, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ πια αποκάλυψε την ταυτότητά του και υποστήριξε ότι ήταν μέλος του ΚΚΕ! Αλλά τα φάουλ του Κωνσταντίνου Μπογδάνου ήταν πολλά και η «αποβολή» του, τελικά προαναγγελθείσα. Θέμα χρόνου, έλεγαν άνθρωποι του περιβάλλοντος του πρωθυπουργού – και όχι μόνο – η αποπομπή του 42χρονου βουλευτή.

Το «ανθρώπινο ράκος», ο Ρουπακιάς!

Το 2015 από την τηλεοπτική εκπομπή του, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος - ακόμη δεν είχε εκλεγεί βουλευτής - ένοιωσε την ανάγκη να ενημερώσει το κοινό του για την ψυχολογική κατάσταση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά: «Είπαμε για τραμπούκους, η μάνα Φύσσα ξέσπασε, πέταξε το μπουκάλι, ο Ρουπακιάς έχει αρχίσει και - σε τελείως ανθρώπινο επίπεδο - λογικά αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι ράκος, δεν αντιδρά πια, μόνο ο δικηγόρος του»…

Ο... σύντροφος του πρωθυπουργού

Στις 5 Ιουλίου 2017 ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας του με τον - τότε - δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Μπογδάνο, έπειτα από σχόλιά του στην εκπομπή του για τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο Μπογδάνος δήλωσε ότι το θύμα χτυπήθηκε «...από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού...»!

Ένα τανκ στην ΕΡΤ!

Το 2019 και ενώ υπήρχε έντονη φημολογία για είσοδο του Μπογδάνου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη είχε ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Γιατί;

Το σχόλιο του Μπογδάνου στο Twitter, σχετικά με πιθανή είσοδο τανκ στην ΕΡΤ, σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία σχημάτιζε κυβέρνηση είχε προκαλέσει. Ο Μπογδάνος είχε απαντήσει σε άλλον χρήστη που τον ρωτούσε τι θα πράξει η ΝΔ στο μέλλον. Λίγες ημέρες μετά ο Μπογδάνος απολογήθηκε ότι: «απάντησα εντελώς εσφαλμένα». Στις 31 Μαΐου της ίδιας χρονιάς, ανακοινώθηκε τελικά η υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Αθηνών για τις στις οποίες εξελέγη συγκεντρώνοντας 24.733 ψήφους.

Εξελέγη βουλευτής, αλλά τα φάουλ, φάουλ. Μάλιστα μόλις πριν από δύο μήνες, η Bουλή αποφάσισε να αρθεί η ασυλία του έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του μια γυναίκα, γραμματέας, που εργάζονταν σε υφυπουργό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος πριν γίνει βουλευτής, ήταν ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας «meacoulpa.gr» και τότε είχε γράψει ένα άρθρο με τίτλο «Η ημίγυμνη γραμματέας», με αποτέλεσμα να δεχθεί την αγωγή από την συγκεκριμένη γυναίκα. Ο ίδιος ζήτησε την άρση της ασυλίας του.

Οι εισβολείς μετανάστες!

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αναλύοντας τις απόψεις του για τους πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα είχε τοποθετηθεί στην εκπομπή ONLine στον ΣΚΑΪ απροκάλυπτα: «Το να απωθήσω έναν εισβολέα από το σπίτι μου δεν στρέφεται εναντίον του εισβολέα. Μπαίνει στο σπίτι μου».

Στις 15 Ιουλίου 2020 παρευρέθηκε σε αντιμεταναστευτική συγκέντρωση κατοίκων στη Πλατεία Βικτωρίας, στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και τότε υπόδικος, Ηλίας Κασιδιάρης!

Στις 10 Οκτωβρίου του 2020, ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης παλιότερο άρθρο του - με αφορμή τα  53 χρόνια από τη δολοφονία του θρυλικού επαναστάτη – με το οποίο καταφερόταν εναντίον του Τσε Γκεβάρα: «Ο Ερνέστο Γκεβάρα ντε Λα Σέρνα, γνωστός ως Τσε, ήταν "σαδιστής, αρχιρατσιστής, ακραία ομοφοβικός και βασανιστής ζώων (αλλά κομμουνιστής, άρα όλα καλά)"»...

Τον Οκτώβριο του 2020 μηνύθηκε από την εφημερίδα «Η Αυγή», έπειτα από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου ταύτιζε την εφημερίδα με τη Χρυσή Αυγή!

Τον Νοέμβριο του 2020 δέχτηκε κριτική από κόμματα της αντιπολίτευσης και μερίδα του τύπου για την παρουσία του έξω από το Πολυτεχνείο, όπου συνομίλησε με αξιωματικούς των ΜΑΤ λίγο πριν την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου από διαδηλωτές που βρίσκονταν στον χώρο, παρά την απαγόρευση που ίσχυε με κυβερνητική απόφαση λόγω της πανδημίας της πανδημίας.

Στο παρελθόν έχει λάβει θέση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς τη «σαν την εκπλήρωση ενός αντεθνικού προδοτικού παιδικού...ονείρου» του Αλέξη Τσίπρα. Τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου 2012, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού στα Εξάρχεια από αγνώστους και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο ΚΑΤ, απ' όπου το ίδιο πρωί έλαβε εξιτήριο.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2021 σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση εναντίον των σταθμευμένων οχημάτων του ιδίου και της συζύγου του έξω από την κατοικία τους στην Κηφισιά. Τέλος να σημειώσουμε κάτι για να ξεκαθαρίσουμε τον τίτλο του θέματος: «Τα 12+1 φάουλ...». Πολλά από τα λάθη του Κωνσταντίνου Μπογδάνου διαπράχθηκαν σε περίοδο που δεν ήταν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, όμως ο πρότερος βίος και η ιστορία ακολουθούν - κυρίως - τα πολιτικά πρόσωπα και τα χαρακτηρίζουν. Πόσω μάλλον όταν τα λάθη συνεχίζονται και... εντός Κοινοβουλίου, υπενθυμίζοντας ότι το «παρελθόν» δεν δίδαξε, αλλά επανέρχεται και τρομάζει...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA