Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μια αινιγματική ανάρτηση ο Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρθηκε στη συμπλήρωση 40 ετών από την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό – ρεκόρ 48% και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λόγο για «αφετηρία νέων αγώνων» τη στιγμή που στο ΚΙΝΑΛ υπάρχει αναβρασμός σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος. 

Διαβάστε ακόμη: ΚΙΝΑΛ: Κρίσιμη η σημερινή ημέρα - Ανοίγει τα χαρτιά του ο Παπανδρέου 

Αναλυτικά έγραψε: «18 Οκτώβρη 1981, Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας. 18 Οκτώβρη 2021, Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».

Αποκαλύψεις από την Κατερίνα Μπατζελή για την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου

Εν τω μεταξύ αποκαλύψεις εν αναμονή των προθέσεων του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, έκανε η Κατερίνα Μπατζελή, άλλοτε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης του Γιώργου Παπανδρέου και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα διέψευσε τις φήμες, που ήθελαν τον κ.Παπανδρέου να ζήτησε να αποσυρθούν από την κούρσα της διαδοχής της Φώφης Γεννηματάς, οι υποψήφιοι με τους οποίους είχε συναντήσεις τις προηγούμενες ημέρες.

«Από κανέναν δεν ζήτησε να αποσυρθεί. Θεωρεί ότι μπορεί να δώσουν όλοι ένα μεγάλο κομμάτι στον αγώνα αυτό, για να ενεργοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος για τη συμμετοχή. Δεν το έχει ανάγκη δεν ενδιαφέρεται» είπε μιλώντας στο «Star Κεντρικής Ελλάδας» και στη συνέχεια αποκάλυψε: «Αναμένεται να μπει στον ενεργό αγώνα. Μπορεί να είναι αύριο, την Τρίτη φεύγει για Κωνσταντινούπολη. Προσωπικά εκτιμώ ότι αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι ιστορική για να ενδυναμώσουμε τον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Ερωτώμενη για τον ποιον στηρίζει η ίδια ανάμεσα στους υποψηφίους, απάντησε: «Εγώ στήριζα και στηρίζω τη Φώφη Γεννηματά. Με πολιτικά κριτήρια πάντα, εφόσον θα κατέβει ο Γιώργος Παπανδρέου -έτσι νομίζουμε- θα υποστηρίξω τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα αποδειχθεί, όπως αποδεικνύεται ότι αυτά που τραβήξαμε εμείς 2009 – 2012 σε μια κρίση που δεν την ήξερε ούτε η Ευρώπη, υπομέναμε και υποστήκαμε την κρίση, πληρώσαμε το γραμμάτιο. Με την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν άλλαξε η κατάσταση και επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε χειρότερη. Θα είναι και ξεκαθάρισμα της μνήμης που έχει υποστεί το ΠΑΣΟΚ».

Δεν αποσύρουν υποψηφιότητα Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Χρηστίδης, Καστανίδης

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως στη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον κ. Παπανδρέου, του διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα. «Εγώ θα είμαι υποψήφιος, δεν κάνω πίσω», είπε στον πρώην Πρωθυπουργό, ενώ σε ομιλία του στη Χαλκίδα σημείωσε πως «οι πρώην Πρόεδροι Παπανδρέου, ΒενιζέλοςΣημίτης οφείλουν να κάνουν ό,τι και η Πρόεδρος: να εγγυηθούν την ενότητα και την σοβαρότητα της πορείας στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου».

Ο κ. Ανδρουλάκης που εξέφραζε την ανησυχία για αναβολή των διαδικασιών, υποστηρίζει πως μόνο ο σεβασμός στις διαδικασίες μπορεί να διαφυλάξει την ενότητα του ΚΙΝΑΛ και ζητά τήρηση όλων των συμφωνηθέντων. Το ίδιο είπε και ο Παύλος Γερουλάνος που φέρεται να ξεκαθάρισε στον πρώην Πρωθυπουργό πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του. Χθες μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε πως «η Δημοκρατική Παράταξη ιστορικά αποτέλεσε ζωνταντόν και ιστορικό πεδίο πολιτικής δράσης. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία εγγυάται την ενότητα και την ενίσχυσή της είναι καλοδεχούμενη. Η δική μου παρουσία σηματοδοτεί την αποφασιστική νέα γενιά που βγαίνει μπροστά και πρωταγωνιστεί». Σύμφωνα με πληροφορίες ούτε ο κ. Καστανίδης έχει σκοπό να αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα, ενώ ο μόνος που φαίνεται να επηρεάζεται από μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Παπανδρέου είναι ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA