Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αφορμή την πανελλήνια μέρα δωρεάς οργάνων ο πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης αποκάλυψε πως ήταν νεφροπαθής τελικού σταδίου και επέζησε επειδή έκανε δύο μεταμοσχεύσεις. « Από έναν αποβιώσαντα δότη οργάνων, μπορούν να σωθούν έως και 8 ασθενείς, που χρήζουν μεταμόσχευσης οργάνων», αναφέρει ο κ. Στρατούλης. 

Διαβάστε ακόμη: Νίκαια - Συγκλονίζει ο πατέρας του παιδιού: Συγχωρώ τον οδηγό - Συγνώμη που δεν μπορώ να κάνω δωρεά οργάνων 

«Σήμερα είναι η πανελλήνια ημέρα δωρεάς οργάνων. Ήμουν νεφροπαθής τελικού σταδίου. Έχω δεχτεί δύο φορές αυτό το δώρο ζωής, έκανα δύο μεταμοσχεύσεις νεφρού και τώρα είμαι καλά. Σας καλώ να συμμετέχετε μαζικά στη δωρεά οργάνων, που είναι η βασική προϋπόθεση για να γίνονται μεταμοσχεύσεις, που βοηθούν ασθενείς συνανθρώπους μας να “ξαναγεννηθούν”», αναφέρει ο Δημήτρης Στρατούλης στην ανάρτησή του στο Facebook. 

Επισημαίνει πως η δωρεά οργάνων είναι «μια απόφαση μεγάλης ηθικής αξίας» και συμπληρώνει: «είναι η απόφαση να προσφέρεις, χωρίς οικονομικό ή άλλο αντάλλαγμα, ένα μέρος του σώματός σου για την υγεία και τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Αποτελεί ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, αλληλεγγύης, ανθρωπισμού, αγάπης για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, ανιδιοτέλειας και αλτρουισμού. Μετατρέπει τον πόνο για την απώλεια αγαπημένου μας προσώπου σε δώρο ζωής για άλλους συνανθρώπους μας». 

«Από έναν αποβιώσαντα δότη οργάνων, μπορούν να σωθούν έως και 8 ασθενείς, που χρήζουν μεταμόσχευσης οργάνων. Από τη δωρεά ιστών από ένα δότη μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής ή ακόμη και να σωθούν έως και 100 ασθενείς», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Στρατούλης