Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε τηλεοπτική μονομαχία στην δημόσια τηλεόραση χωρίς την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου φαίνεται πως προσανατολίζονται οι πέντε υποψήφιοι αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ μετά την διαφωνία της πλευράς του πρώην Πρωθυπουργού στους όρους διεξαγωγής της συζήτησης. Όπως ανέφεραν συνεργάτες των υποψηφίων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, αύριο, Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, θα στείλουν ο καθένας ξεχωριστά επιστολή στην διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης με την οποία θα ζητάνε την διενέργεια τηλεμαχίας με τους όρους που ίσχυαν το 2017, στην πρώτη δηλαδή εσωκομματική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής.

Διαβάστε ακόμη: ΚΙΝΑΛ: Κραδασμοί για τον Ποινικό Κώδικα εν μέσω προεκλογικής περιόδου

Σύμφωνα με πληρoφορίες ο Χάρης Καστανίδης έχει ήδη στείλει επιστολή από νωρίς το πρωί στην ΕΡΤ ενώ το ίδιο πρόκειται να πράξουν και οι κκ. Λοβέρδος, Γερουλάνος, Ανδρουλάκης και Χρηστίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr η διοίκηση της ΕΡΤ έστειλε χθες επιστολή στον Πρόεδρο της Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης κ. Καπετανάκη όπου ανέφερε πως παρερμηνεύτηκε η πρόθεσή της και πως ουδέποτε έθεσε ως προϋπόθεση την παρουσία όλων των υποψηφίων για τη για διενέργεια της τηλεοπτικής συζήτησης. Τούτων δοθέντων, ανοίγει ο δρόμος για την διεξαγωγή μιας - όπως φαίνεται - τηλεοπτικής συζήτησης μεταξύ των πέντε υποψηφίων (Λοβέρδου, Ανδρουλάκη, Χρηστίδη, Γερουλάνου και Καστανίδη), ενώ η δεύτερη συζήτηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τον πρώτο γύρο της αναμέτρησης. 

Οι πέντε υποψήφιοι επιθυμούν να προχωρήσουν με το μοντέλο που ίσχυε το 2017, με τέσσερις προσυμφωνημένες θεματικές ενότητες, μια πέμπτη ελεύθερης δημοσιογραφικής επιλογής και μιας έκτης ενότητας όπου οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν απευθείας ερωτήσεις ο ένας στον άλλον. «Προτείναμε τη διεξαγωγή των τηλεοπτικών αναμετρήσεων, όπως αυτή είχε καθοριστεί στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές του 2017 υπό την αιγίδα της επιτροπής Αλιβιζάτου. Στην τότε διαδικασία, είχαν συμφωνήσει όλα τα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΔΗΣΟ, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΟΤΑΜΙ, συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχία της. Σήμερα όμως, η πλευρά του κ. Παπανδρέου αρνήθηκε εκείνο που η ίδια είχε συμφωνήσει το 2017», δήλωσε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του κ. Λοβέρδου, Σπύρος Καρανικόλας

Προηγήθηκε μια μεγάλη σε διάρκεια συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ όπου τέθηκε σε ψηφοφορία το ζήτημα του εάν η Επιτροπή είναι αρμόδια για την διεξαγωγή του debate που κατέληξε σε ισοψηφία (8 έναντι 8). Υπενθμίζεται πως η πλευρά Παπανδρέου έχει από την Τρίτη υποστηρίξει πως το πλαίσιο των debate του 2017 δεν μπορεί να αποτελεί βάση αφού όπως λένε «η εμπειρία του παρελθόντος έχει δείξει ότι μία και μόνον τηλεοπτική συζήτηση με απαντήσεις του λεπτού και με ατάκες εντυπωσιασμού δεν ενδιαφέρει κανέναν» και πως «πρέπει να πραγματοποιηθεί δημόσιος διάλογος στο ύψος της ιστορίας της Παράταξης και της φιλόδοξης προοπτικής της και όχι reality show». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA