Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την οποία προτείνει την πραγματοποίηση της 3ης δόσης του εμβολίου, ως προϋπόθεση ισχύος για τους άνω των 60 ετών του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού (EU DCC) για ταξίδια εντός της Ε.Ε.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: Μηδενική ανοχή στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών - Πενταετές εθνικό σχέδιο για την προστασία τους

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να χάνουμε χρόνο για να προστατέψουμε τους πιο ευάλωτους» αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή Μητσοτάκη στην κυρία φον ντερ Λάιεν και προσθέτει «ειδικά εφόσον η τρίτη δόση έχει δείξει ότι είναι αποτελεσματική (άνω του 90%) στην πρόληψη σοβαρών COVID-19 αποτελεσμάτων περιλαμβανομένου του θανάτου, αλλά επίσης προστατεύει κατά των συμπτωματικών λοιμώξεων και κρατά τους πολίτες μας υγιείς και εκτός νοσοκομείων» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην επιστολή. 

Ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει προ ημερών την απόφασή του για σχετική επιστολή, ενώ σήμερα Τετάρτη ο ECDC προτείνει χορήγηση αναμνηστικής δόσης για το σύνολο των ενηλίκων, ειδικά για τους άνω των 40 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα έχει θέσει ως προϋπόθεση για τους Ελληνες πολίτες τον εμβολιασμό με την αναμνηστική δόση από τις 13/12, έτσι ώστε να συνεχίσει να ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA