Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μετά από 2 - 3 μήνες έντασης είμαι και πάλι στην Εθνική Αντιπροσωπεία και ομολογώ ότι μου είχε λείψει πολύ», σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχολιάζοντας τη μειωμένη παρουσία του στη Βουλή το τελευταίο διάστημα. Την επομένη της ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, ο κ. Λοβέρδος επέστρεψε στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα και δη αυτά του τομεάρχη εξωτερικής πολιτικής του ΚΙΝΑΛ, προκειμένου να μετάσχει στις εργασίες της  Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με αντικείμενο την ενημέρωση από τον Υπουργό Εξωτερικών για ζητήματα αρμοδιότητάς του.

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τα δεδομένα για τον δεύτερο γύρο - «Κλείνει το μάτι» στον Ανδρουλάκη ο Λοβέρδος

Επιπλέον, ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε ειδική μνεία στα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση καθυστέρηση κύρωσής τους.

«Υπάρχει καθυστέρηση να έρθουν εδώ τα δύο κείμενα για κύρωση. Την καταλαβαίνω την καθυστέρηση αυτή στο μέτρο που έχετε αμφιβολίες για την συνοχή της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας. Δεν καταλαβαίνω όμως ποια είναι η θέση και στάση της ελληνικής κυβέρνησης για την ίδια τη συμφωνία. Δεν έχω δει εκθέσεις προόδου. Δεν καταλαβαίνω που το πάτε και αν έχετε προσαρμοστεί στην λογική του 2018 που έλεγε ας υπογράψουμε ότι να είναι. Συνεχίζεται να ακούγεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι πρότυπο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών. Λέμε “όχι”. Θέλουμε ξεκάθαρες εξηγήσεις για το θέμα αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA