Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέλαβε χρέη προέδρου κι επίσημα στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο από χθες το βράδυ μπήκε σε νέα εποχή με την εκλογή του Κρητικού ευρωβουλευτή στο τιμόνι της παράταξης. Το πρωί της Δευτέρας (13/12) ύστερα από τα ολονύχτια επινίκια, πήγε στην Χαριλάου Τρικούπη για να αναλάβει κι επίσημα τα σκήπτρα από τον Νίκο Σαλαγιάννη έχοντας περάσει νωρίτερα από το μνήμα της Φώφης Γεννηματά όπου άφησε ένα λουλούδι.

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σε ποιο χωριό της Κρήτης βγήκε πρώτος ο Παπανδρέου

Ο Ανδρουλάκης έπιασε κατευθείαν δουλειά κι ανέβηκε στον 6ο όροφο της Χαριλάου Τρικούπη για να συσκεφθεί με τους άμεσους συνεργάτες του. Προσερχόμενος στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος είπε «Μεγάλη ημέρα σήμερα για την παράταξη, προχωράμε δυναμικά να ανασυγκροτήσουμε την Κεντροαριστερά. Έχει ανάγκη ο τόπος μια ισχυρή φωνή προόδου, ρεαλισμού, μια ισχυρή Σοσιαλδημοκρατική φωνή. Να πάμε σε μια εποχή όπου οι πολίτες θα θεωρούν ότι τα κόμματα δίνουν λύσεις και όχι ότι είναι μηχανισμοί κλειστοί, πελατειακοί που διχάζουν και δεν βοηθούν να πάει ο τόπος μπροστά».

Ακολούθησε κλειστή σύσκεψη με στενούς συνεργάτες του προέδρου, μεταξύ των οποίων, ο Στέφανος Ξεκαλάκης, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Ειρήνη Κωστάκη, Βασίλης Πανάγου, Βαγγέλης Τσόγκας, Παναγιώτης Βλάχος. Στην τρίωρη παραμονή του στα γραφεία ο Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησε πρωτίστως τα διαδικαστικά θέματα και τα πόστα που θα αναλάβουν οι συνεργάτες του. Βασικό θέμα αποτέλεσε και ο προϋπολογισμός, ενώ σε ό,τι αφορά στα πρόσωπα, ο Ανδρουλάκης θα ορίσει τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής αλλά και τον νέο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο. Παράλληλα, θα εκλεγεί κι νέος γραμματέας της ΚΟ.

Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου

Ρεαλιστικά, η επιλογή θα γίνει ανάμεσα στον πολύπειρο Κώστα Σκανδαλίδη, με τον οποίο ο κ. Ανδρουλάκης διατηρεί άριστη προσωπική και πολιτική σχέση, αλλά και τον βουλευτή Ηλείας και νυν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος τον στήριξε αναφανδόν, όπως έγραψε το Reader και ο Γιώργος Ευγενίδης. Πρόκειται για ένα δίλημμα ανάμεσα στην εμπειρία και την ανανέωση, μιας και ο κ. Κατρίνης ανήκει στους σαραντάρηδες του κόμματος. Ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που ήταν εκ των βασικών υποστηρικτών του κ. Ανδρουλάκη παραμένει αντιπρόεδρος της Βουλής και μένει να φανεί πώς θα αξιοποιηθούν βουλευτές, όπως η Ευαγγελία Λιακούλη (Λάρισα), Δημήτρης Μπιάγκης (Κέρκυρας), Απόστολος Πάνας (Χαλκιδικής), Γιώργος Φραγγίδης (Κιλκίς) που τον στήριξαν. Σε αυτή την εξίσωση πρέπει να μπουν και βουλευτές του κλίματος Λοβέρδου, όπως ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας) που χθες ήταν στο πλευρό του νέου προέδρου, η Χαρά Κεφαλίδου (Δράμας) και η Νάντια Γιαννακοπούλου (Δυτικής Αττικής).

Σαφές θεωρείται ότι ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου, θα αποτελέσει παρελθόν. Για τη θέση του ακούγεται έντονα το όνομα ενός πολύ στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη και επικεφαλής της καμπάνιας του, του Ανδρέα Σπυρόπουλου. Πρόσωπο-έκπληξη αναμένεται να προκριθεί για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, στη θέση του παραιτηθέντος Παύλου Χρηστίδη. Μπορεί να πρόκειται και για εκπρόσωπο γένους θηλυκού, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρόκειται για δημοσιογράφο.

Στενοί συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη που θα είναι παρόντες στις πρώτες συσκέψεις και θα έχουν θέση στην επόμενη μέρα είναι: ο πρώην γραμματέας του κόμματος και διάδοχος του κ. Ανδρουλάκη Στέφανος Ξεκαλάκης, ο συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη επί του Τύπου Βασίλης Πανάγου, ο πρώην γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ Παναγιώτης Βλάχος, ο συνεργάτης του νέου προέδρου Βαγγέλης Τσόγκας, η εκπρόσωπος του στην ΕΔΕΚΑΠ Μάρα Κουκουδάκη και η συνεργάτης του από την Ευρωβουλή Ειρήνη Κωστάκη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA