Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ανακοίνωση μέτρων ανακούφισης για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής το πρωί της Πέμπτης, 16 Δεκεμβρίου. «Η κυβέρνηση θα προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο ενώ θα υπάρξει και θετική πρόνοια για τους αγρότες. Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο» ειπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε ακόμη: Μαξιμιλιανός: Η μετάλλαξη Ομικρον μας έρχεται, το πρόβλημα με τα rapid test και το κεντρώο κάλεσμα στο «Αλίκη»

O Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, επίσης, ότι στη Σύνοδο Κορυφής «θα συζητήσουμε και τα θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας καθώς υπάρχει ανησυχία για τις αυξήσεις του φυσικού αερίου. Θα ζητήσουμε να εξετάσουμε όλες τις επιλογές ώστε να γίνονται παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να συγκρατηθούν οι τιμές  άμυνας».

«Θα συζητήσουμε επίσης ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πτυχή της μετανάστευσης, όπου η Ελλάδα θα επιμείνει να υπάρχει μια οριζόντια αντιμετώπιση φαινομένων εργαλειοποίησης του προσφυγικού. Εξάλλου η πατρίδα μας βρέθηκε στο επίκεντρο μιας τέτοιας κρίσης τον Μάρτιο του 2020. Γι’ αυτό και παρέχει απόλυτη στήριξη στις βαλτικές χώρες, αλλά και στην Πολωνία, που βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα παρεμφερές φαινόμενο» προσέθεσε και συνέχισε λέγοντας: «Θα συζητήσουμε τέλος και τα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική μας πυξίδα, τον τρόπο δηλαδή με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την ευρωπαϊκή αυτονομία στη λήψη αποφάσεων, έτσι ώστε να μπορέσει η Ευρώπη μόνη της να μπορεί να υπερασπίζεται τα δικά της συμφέροντα και να ευθυγραμμίσει την οικονομική της ισχύ με τις γεωπολιτικές της δυνατότητες».

Αν χρειαστεί θα πάρουμε μέτρα με περισσότερα τεστ τα Χριστούγεννα

Παράλληλα όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός ειναι πιθανό να αυξηθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό με περισσότερα τεστ για την περίοδο των Χριστουγέννων λόγω της μεγάλης διασποράς της μετάλλαξης Ομικρον που έχει θέσει σε συναγερμό τον πλανήτη. Προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τη μετάλλαξη Ομικρον, δήλωσε: «Αυτά που ξέρουμε για την Ομικρον είναι μάλλον ανησυχητικά. Η μόνη απάντηση στην Ομικρον είναι η επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμών με την τρίτη δόση. Στην Ελλάδα ανοίξαμε την τρίτη δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων».

Μάλιστα, τόνισε συγκεκριμένα: «Αν πρέπει να πάρουμε μέτρα για επιπρόσθετο testing αναφορικά με πρόσθετο testing αυτά θα πρέπει να ισχύσουν μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων για να κερδίσουμε χρόνο και να εμβολιάσουυμε όσους μπορούμε περισσότερους ανθρώπους. Είναι μια μάχη ενάντια στον χρόνο, αλλά κάθε εβδομάδα που κερδίζουμε πριν μας χτυπήσει η Όμικρον, είναι κέρδος, γιατί θα μπορέσουμε να έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού που θα ενισχυθεί

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA