Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής θα στερηθεί το 25% της βουλευτικής του αποζημίωσης για τον μήνα Δεκέμβριο μετά το επεισόδιο που ξέσπασε στη Βουλή, όταν αποκάλεσε βουλευτές της ΝΔ «δολοφόνους». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι δολοφονήθηκαν άνθρωποι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού

Διαβάστε ακόμη: Χαμός στη Βουλή: Ο Κουρουμπλής αποκάλεσε «δολοφόνους» τους βουλευτές της ΝΔ - Το βίντεο που προκάλεσε οργή

Τα σχόλια που έγιναν με αφορμή τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα και Λύτρα προκάλεσαν τρομερή ένταση στην Ολομέλεια και παριστάμενοι βουλευτές της ΝΔ εξοργίστηκαν με την βαρύτατη κατηγορία και ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρόμενοι, φωνάζοντας «ντροπή» και απαιτώντας να ανακαλέσει. Μάταια ο προεδρεύων, Απόστολος Αβδελάς, επιχειρούσε να επιβάλλει την τάξη.  

Ο διάλογος που καταγράφηκε είναι ενδεικτικός της έντασης που προκλήθηκε:

Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ): Επιλεκτική επιλογή προσβλητική για τον ελληνικό λαό. Περιμένουμε λοιπόν να έρθει ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάκυψη. Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μαρκόπουλος (ΝΔ) και άλλοι βουλευτές ΝΔ: Ντροπή! Ντροπή!

Κουρουμπλής: Αυτό είναι ντροπή σε εσάς. Έχετε θράσος να μιλάτε. Τουλάχιστον σιωπάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αβδελάς: Παρακαλώ ανακαλέστε

Κουρουμπλής: Δεν ανακαλώ τίποτα …

Μαρκόπουλος (ΝΔ): Είσαι προβοκάτορας. Είναι δυνατόν να μας λέει δολοφόνους;

Κουρουμπλής: Είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται και τουλάχιστον αναγνωρίστε το λάθος. Πέθαναν άνθρωποι το κατανοείτε αυτό το πράγμα; Πέθαναν άνθρωποι άδικα.

«Ότι πιο υπονομευτικό... Στην πραγματικότητα δεν πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά. Πρέπει να παραμείνει ως παράδειγμα. Κάνω χρήση μιας διατάξεως που υπάρχει στον Κανονισμό της Βουλής, απευθύνω μομφή κατά του βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και καλώ τους βουλευτές να εγκρίνουν αυτή τη μομφή δια της ανατάσεως της χειρός. Αποτρόπαιη συμπεριφορά. Δεν μπορεί να πυροδοτούμε κοινωνικό αυτοματισμό. Είναι ότι χυδαιότερο, ότι αποκρουστικότερο, ότι πιο υπονομευτικό του κύρους του κοινοβουλίου μπορεί να λεχθεί εδώ μέσα», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA