Μενού
  • Α-
  • Α+

Μ’ αυτά και μ’ αυτά τον φάγαμε και τον Δεκέμβριο και η κυβέρνηση μπαίνει στον τρίτο χρόνο της ζωής της. Κάπως έτσι και οι υπουργοί θα πρέπει να πάρουν… οδηγίες προς ναυτιλομένους για τις στρατηγικές προτεραιότητες των χαρτοφυλακίων τους.

Ντιρεκτίβες στους υπουργούς

Ήδη, ορισμένες πρώτες ντιρεκτίβες είχαν δοθεί τον Σεπτέμβριο, όταν εγκρίθηκε και το πρόγραμμα προσλήψεων για το Δημόσιο. Τώρα, όμως, θα πάρουν τους «μπλε φακέλους» στο υπουργικό συμβούλιο, το πρωί της Τρίτης. Με δεδομένο, πάντως, ότι το υπουργικό θα είναι με τηλεδιάσκεψη και όχι δια ζώσης, μάλλον τους φακέλους τους θα τους πάρουν με mail και όχι με τον χαρακτηριστικό γαλάζιο φάκελο με τον θυρεό της κυβέρνησης. Αφήστε, δε, που δεν θα πάρουν και κέρασμα κουραμπιέ ή μελομακάρονο. 

Περιπέτειες στον ΕΟΔΥ

Σας έγραψα χθες για την προμήθεια rapid test του ΕΟΔΥ που έχει κολλήσει στο Ελεγκτικό και… ακόμα να ξεκολλήσει και κανείς δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα. Ευτυχώς, δεν το διέψευσε και κανείς. Πληροφορούμαι, πάντως, ευρύτερα μια κατάσταση χαλαρότητας στον Οργανισμό. Και μπορεί πολλοί να έψεγαν τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, ο οποίος βεβαίως ήταν εκεί νυχθημερόν, τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν. Κανείς δεν έχει καταλάβει ακριβώς ποιο είναι το στίγμα του κ. Ζαούτη για το day by day του Οργανισμού. Αφήστε, δε, που ακούω και για κάτι προβλήματα με τις ΚΟΜΥ που σηκώνουν το μεγάλο μέρος της δουλειάς. Θα επανέλθω, κυρίως γιατί μου έχει κινηθεί η περιέργεια. 

Quiz 

Ποιος υπουργός έχει κοινές ανησυχίες με έναν από τους πιο ανερχόμενους τραπεζίτες; Είναι για μυημένους, αλλά αντιλαμβάνονομαι ότι και οι δύο έχουν… ευαισθησίες που δεν θα περίμενε κανείς. Τι σου είναι, όμως, η τέχνη…

Κάλεσμα στο «56»

Το βράδυ της Τετάρτης, μια ψυχή είδε ένα παράξενο θέαμα. Στο «χωμένο» μπαρ 56, ψηλά στα σκαλιά της Πλούταρχου 56 στο Κολωνάκι, βρίσκονταν αρκετά τραπεζικά στελέχη. Το συγκεκριμένο μαγαζί δεν το λες και high, αν και έχει ωραία ποτά. Ο άνθρωπός μου, λοιπόν, είτε μεταξύ άλλων τον Σάμι Δαυίδ, τον εν Ελλάδι εκπρόσωπο του αμερικανικού fund Fortress που εμπλέκεται και στο κομμάτι της διαχείρισης κόκκινων δανείων, τον CEO της CEPAL, του servicer των δανείων της Alpha Bank, Θεόδωρο Αθανασόπουλο και άλλους. Μάλιστα, για λίγο είδε και τον διευθυντή του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, αλλά και τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη. Αφορμή πρέπει να ήταν γενέθλια της γνωστής δικηγόρου Σουζάνας Κλημεντίδη που ήταν παρέα με τον σύζυγό της, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.

Η συνέντευξη του Μένιου που δεν έγινε

Πριν από μερικές μέρες σηκώθηκε πολύς ντόρος από την προαναγγελία του Μένιου Φουρθιώτη για συνέντευξη του στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη στον Alpha και την Τατιάνα Στεφανίδου. Η συνέντευξη, βεβαίως, δεν έγινε ποτέ χθες το μεσημέρι και όχι μόνο γιατί συνελήφθη ο Μένιος μετά από μήνυση του πρώην συνεργάτη του Σωτήρη Καραμίντζα, ο οποίος, μετά την αποχώρηση από το πάνελ του, είχε βρει στέγη στο Open και σε εκπομπή που σχολίαζαν «Διλήμματα» τηλεθεατριών. Το βασικό είναι ότι ο σταθμός προστάτευσε τον εαυτό του. Αφήστε, δε, που θα επρόκειτο και για παραβίαση των περιοριστικών όρων, με βάση τους οποίους είναι έξω ο Μένιος. Περιπέτειες…

Chatham House

Ο Θάνος Πλεύρης ξέρει πολύ καλά τα της φαρμακευτικής αγοράς και του ΕΟΠΥΥ από την προηγούμενη θητεία του στο Υγείας. Χθες, λοιπόν, είδα το προεδρείο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και έκαναν μια ανοιχτή συζήτηση, με βάση τους κανόνες του Chatham House, δηλαδή ανοιχτή συζήτηση χωρίς να λέμε ποιος είπε τι. Ακούω, δε, ότι συμφώνησαν για την ανάγκη άμεσης εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στον τομέα του φαρμάκου αλλά και την ανάγκη ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης. Για να δούμε τι θα δούμε, λοιπόν, νομοθετικά το επόμενο διάστημα. Γιατί αυτές οι ανοιχτές κουβέντες συνήθως έχουν ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA