Μενού
  • Α-
  • Α+

Ήταν σχεδόν αναμενόμενο, σε λίγες ώρες από τώρα θα είναι και επίσημο. Η κυβέρνηση αφού άκουσε τις αγωνιώδεις φωνές των ειδικών για άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Ομικρον, θα προχωρήσει σήμερα σε ανακοινώσεις. Το πρωί της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αρμόδιους υπουργούς και αμέσως μετά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει μέχρι στιγμής, θα γίνει η σχετική εξειδίκευση.

Διαβάστε ακόμη: Μάσκα ΚΝ-95: Οι λοιμωξιολόγοι την υπέδειξαν ως κατάλληλη για είσοδο σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

Σύμφωνα με πληροφορίες τις ανακοινώσεις θα κάνει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και δεν αποκλείεται τα νέα μέτρα να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από αύριο κιόλας καθώς στόχος είναι να «σωθεί» η περίοδος των γιορτών, να κερδηθεί χρόνος στη διασπορά του νέου στελέχους και να μη βρεθούμε προ... δυσάρεστων εκπλήξεων στο πρώτο κρίσιμο διάστημα του Ιανουαρίου του 2022.

Ποια θα είναι τα νέα μέτρα; Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες οι ειδικοί έχουν προτείνει στην κυβέρνηση τα εξής μέτρα τα οποία θα έχουν άμεση ισχύ:

  1. Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ κ.λπ)
  2. Τέλεση αγώνων χωρίς κόσμο στα γήπεδα
  3. Υποχρεωτικά τεστ σε όσους ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους.
  4. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  5. Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

«Ποδαρικό» στο 2022 με τη δεύτερη δόση των μέτρων

Όλα τα παραπάνω μέτρα, ωστόσο, θα είναι μόνο το... πρώτο ημίχρονο. Αμέσως μετά τις γιορτές (ίσως και πριν τα Φώτα), η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στο δεύτερο ημίχρονο, πάντα με τον ίδιο στόχο: να αναχαιτιστεί η πορεία της μετάλλαξη Ομικρον.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, πέραν της αύξησης της υποχρεωτικής τηλεργασίας από το σημερινό 20% τουλάχιστον στο 50%, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα «σκληρό πακέτο» για την εστίαση και τη διασκέδαση. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο ωράριο λειτουργίας ως τις 00:00 ή τις 23:00, όπερ και ουσιαστικά «κλείνει» τη νυχτερινή διασκέδαση, αλλά στο τραπέζι είναι και περιορισμοί στη μουσική, αλλά και η πιθανότητα να επανέλθουν αυστηρότεροι κανόνες ως προς την αναλογία θαμώνων ανά τετραγωνικά. Ακόμα, συζητείται ένα ολικό stop σε ανεμβολίαστους για τους χώρους εστίασης που είχαν πρόσβαση, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αναθεωρηθούν τα πρωτόκολλα για τα σχολεία και τον περίφημο κανόνα του 50+1%" (κρούσματα σε μια τάξη), προκειμένου να κλείνει το εκάστοτε τμήμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA