Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι Εορτασμοί για τα Θεοφάνεια και φέτος θα γίνουν με μέτρα προστασίας στη σκιά της μετάλλαξης Ομικρον και των κρουσμάτων κορονοϊού, που «σπάνε» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ο αγιασμός των υδάτων φέτος θα γίνει με αποστάσεις και μάσκες ενώ σε αρκετές περιοχές - με απόφαση των οικείων μητροπόλεων - δεν θα γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού λόγω της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Θεοφάνεια στη σκιά της μετάλλαξης Ομικρον: Τα μέτρα και το «καμπανάκι» στους ανεμβολίαστους

Σε αυτά τα διαφορετικά Θεοφάνεια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα παραστεί στην τέλεση Αγιασμού των Υδάτων στη Γαύδο ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα είναι στην τέλεση Αγιασμού των Υδάτων στον Αγιο Ευστράτιο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Λήμνο. Η επιλογή του πρωθυπουργού να πάει στον Άη Στράτη για τα Θεοφάνεια, είναι μια επιλογή η οποία έχει πολλούς συμβολισμούς, χωρίς αμφιβολία, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί επίσης στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στη Λήμνο.

Στην Αθήνα η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού θα τελεστεί στις 09:30 στον Καθεδρικό Ναό από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Στον Πειραιά θα γίνει στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η Ακολουθία του Αγιασμού. Θα ακολουθήσει ο αγιασμός των υδάτων στο Λιμάνι όπου σε ειδική εξέδρα θα βρεθεί ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ και οι επίσημοι. Και φέτος αναμένεται να τηρηθεί το έθιμο να πέσουν για τον σταυρό βατραχάνθρωποι με στολές.

Στη Θεσσαλονίκη στις 10:00 το πρωί, μετά τη Θεία λειτουργία, θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός των Φώτων στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά. Στις 11:00 θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, στην παλιά παραλία, στη συμβολή της Λεωφόρου Νίκης με την οδό Αγίας Σοφίας. Στο Φανάρι η Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA