Μενού
  • Α-
  • Α+

Το τουρκικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας όχι απλά δεν έχει τέλος, αλλά αντίθετα αποκτά μέρα με τη μέρα και μεγαλύτερη ένταση. Φαίνεται ότι τα εσωτερικά προβλήματα ωθούν ακόμα και την τουρκική αντιπολίτευση να ψάχνει τρόπους να ανέλθει πολιτικά στην προεκλογική μάχη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ετσι, η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Sozcu» σε μία προσπάθεια ανάδειξης εθνικιστικών φρονημάτων, κατήγγειλε πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε πρόσφατα νησιά που -σύμφωνα με τους προκλητικούς ισχυρισμούς του δημοσιεύματος- τελούν υπό … ελληνική κατοχή!

Διαβάστε ακόμη: Turkovac: Ο Ερντογάν επιμένει ότι νικά τον κορονοϊό με το τουρκικό εμβόλιο - Οι ειδικοί της χώρας αμφιβάλλουν

Αξίζει να αναφερθεί πάντως, ότι η αντιπολιτευόμενη κεμαλική εφημερίδα «Soscu» καταφεύγει συχνά σε εμπρηστικά δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας. Μάλιστα, πρόσφατα έγραψε για ένα επεισόδιο ανάμεσα σε σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος και της τουρκικής Ακτοφυλακής στα Ιμια, ένα δημοσίευμα που διέψευσε κατηγορηματικά στη συνέχεια ακόμη και το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Η Ελληνίδα πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου επιδεικνύει την ελληνική κυριαρχία σε τουρκικά νησιά που βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή. Η Σακελλαροπούλου πήγε στο νησί Αγαθονήσι στις 29 Ιουνίου 2020, στο νησί Κίναρος στις 23 Δεκεμβρίου 2020 και τελικά στη Γαύδο στις 6 Ιανουαρίου 2022» αναφέρει ο δημοσιογράφος Σαϊτζί Οζτούρκ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη επίσκεψη της ΠτΔ στη Γαύδο ανήμερα ων Θεοφανίων.

«Την ΠτΔ υποδέχτηκαν με στρατιωτική τελετή στο λιμάνι της Γαύδου, ενώ η ίδια χαιρέτισε την ελληνική σημαία που έφεραν Έλληνες στρατιώτες στο νησί. Την πρόεδρο συνόδευαν και δύο ιερείς που διορίστηκαν από το Ελληνικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης στην Γαύδο» αναφέρει.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος φιλοξενεί δήλωση του πρώην Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, απόστρατου αξιωματικού και γεωπολιτικού - στρατιωτικού αναλυτή, Γιουμίτ Γιαλίμ, από τους κορυφαίους αναθεωρητές του status quo στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, ο οποίος υποστήριξε πρόσφατα πως η Ελλάδα «κλέβει» τουρκικό πετρέλαιο στην Θάσο. Ο Γιαλίμ υπενθύμισε πως το 1996 Τούρκος ναύαρχος είχε εμποδίσει άσκηση των ελληνικών Ε.Δ. στην περιοχή της Γαύδου.

«Η νήσος Γαύδος, που συγκαταλέγεται στα 20 τουρκικά νησιά που κατέχονται από την Ελλάδα, έχει στρατηγική σημασία». Ο απόστρατος συνταγματάρχης Γιουμίτ Γιαλίμ, πρώην Γ.Γ. του υπουργείου Άμυνας, σχολίασε : «Ο Χουσεϊνι Τσιφτσί, ένας από τους ναυάρχους που υπέγραψε τη δήλωση σχετικά με τη Συνθήκη του Μοντρέ των 103 (σ.σ. απόστρατων) ναυάρχων, εμπόδισε τον ελληνικό στρατό και τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν ασκήσεις στη νήσο Γαύδο το 1996, όταν ήταν στο βαθμό του συνταγματάρχη ναυτικού» αναφέρει το δημοσίευμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA