ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12/01/2022 16:12

Αυγή: Κλείνει η ημερήσια έκδοση της εφημερίδας και ο παραιτηθείς διευθυντής εξηγεί γιατί απέτυχε το σχέδιο

Ολα δείχνουν ότι το ημερήσιο φύλλο της εφημερίδας Αυγής θα κλείσει και η ανάρτηση που έκανε ο παραιτηθείς διευθυντής της εφημερίδας, Αγγελος Τσέκερης, είναι χαρακτηριστική: «Και για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητό της η εφημερίδα βασισμένη στο ηλεκτρονικό χρειάζονταν 5.000 συνδρομητές»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αυγή: Κλείνει η ημερήσια έκδοση της εφημερίδας και ο παραιτηθείς διευθυντής εξηγεί γιατί απέτυχε το σχέδιο
Πηγή: eurokinissi, facebook
Ανάγνωση:

Η εφημερίδα Αυγή, άμεσα συνδεδεμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ, οδεύει προς λουκέτο, όπως έγραψε και ο Μαξιμιλιανός στη στήλη του και πλέον μένει να φανεί ποιο θα είναι το μέλλον του ιστορικού τίτλου, ο οποίος πιθανότατα θα συνεχιστεί με την κυριακάτικη και την ηλεκτρονική έκδοση. Την απόφαση επιβεβαίωσε εμμέσως ο παραιτηθείς διευθυντής της εφημερίδας, Αγγελος Τσέκερης, ο οποίος αναγνώρισε ότι απέτυχε η ιδέα των συνδρομητών.

Διαβάστε ακόμη: Αδεια ειδικού σκοπού: Νομοθετική ρύθμιση για εργαζόμενους γονείς με παιδί που νοσεί με κορονοϊό

Το τελευταίο διάστημα έγινε πρόταση για εθελουσία στους εργαζόμενους, αλλά λίγοι ήταν αυτοί που πήραν το «πακέτο» και την απόφαση να φύγουν. Στόχος πλέον είναι να μείνει μόνο το φύλλο της Κυριακής και να ενισχυθεί η ηλεκτρονική ιστοσελίδα της Αυγής με αποκλειστικό περιεχόμενο. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αυτές τις ημέρες, όμως η ανάρτηση του παραιτηθέντος διευθυντή της εφημερίδας εξηγεί πολλά: «Λίγο κάτι σαν απολογισμός για την υπόθεση της Αυγής.

Στην Αυγή ανέλαβα ως διευθυντής στα τέλη Απριλίου του 2018. Πίστευα ότι ανεξάρτητα από την γενικότερη κρίση του Τύπου, η κυκλοφορία της εφημερίδας ήταν δραματικά υποτιμημένη. Επομένως αν δείχναμε ενδιαφέρον και φροντίδα για την εικόνα και το περιεχόμενό της, ο κόσμος θα ανταποκρινόταν. Και ο χώρος θα αποκτούσε μια βιώσιμη, παρεμβατική και σοβαρή εφημεριδα όπως του αξίζει.

Τα καταφέραμε;

Όχι.

Η αλήθεια είναι ότι στην πορεία από τότε ως εδώ, η εφημερίδα απέκτησε νέους αναγνώστες. Αλλά οι νέοι αναγνώστες δεν πάνε στο περίπτερο. Θέλουν το pdf. Και για να εξασφαλίσει την βιωσιμότητό της η εφημερίδα βασισμένη στο ηλεκτρονικό χρειάζονταν 5.000 συνδρομητές.

Θεωρούσα ότι σε μια δεξαμενή 60.000 μελών του κόμματος θα καταφέρναμε να συγκεντρώσουμε αυτόν τον κόσμο. Δεν καταφέραμε ούτε να το πλησιάσουμε. Και η διεύθυνση αξιολογείται πάνω σε αυτό. Τους αναγνώστες τους κερδίζεις, δεν μπορείς να απαιτείς να σου τους φέρουν με το ζόρι. Και δεν τους κερδίσαμε. Σήμερα η κατάσταση έχει ως εξής: Ελλείψει συνδρομητών, οι πόροι για να χρηματοδοτηθεί η καθημερινή έκδοση, απλά δεν υπάρχουν. Τελεία.

Αλλά και να υπήρχαν, είναι πολύ δύσκολο για μια συντακτική ομάδα να συνεδριάζει, να σχεδιάζει, να τσακώνεται, να δίνει τον καλύτερο εαυτό της, για ένα καθημερινό φύλλο που κυκλοφοριακά είναι τόσο προβληματικό. Είναι θέμα κύρους και αξιοπρέπειας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η διεύθυνση αξιολογείται εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα σας το περιέγραψα. Σας ευχαριστώ για όλα. Και ειδικά στους ανθρώπους με τους οποίους δουλέψαμε μαζί τόσον καιρό, αλλά κυρίως σε όσους και όσες αγαπούν πραγματικά την «Αυγή», και το αποδεικνύουν καθημερινά εδώ, εκφράζω την ειλικρινή μου λύπη που δεν ως διευθυντής δεν κατάφερα κάτι καλύτερο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΥΓΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ