Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πεδίο αντιπαράθεσης έχει μετατραπεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ύστερα από την απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να μετατραπεί σε Mega εμβολιαστικό κέντρο. Το νοσοκομείο βγαίνει από το σύστημα εφημεριών για 2 εφημερίες το μήνα έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες για τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, που είναι απαραίτητος και για την υγεία τους και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, αλλά και για την γενικότερη ανοσία της κοινότητας.

Στην απεργία που κηρύχθηκε οι συνδικαλιστές ενέταξαν στην απεργία και το εμβολιαστικό κέντρο κι έτσι το υπουργείο προσέφυγε κατά της απεργίας στο νοσοκομείο της Πεντέλης. Με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Ετσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA