ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/01/2022 12:10

Το γεύμα Μητσοτάκη με τη Βαλερί Πεκρές στην Αθήνα - Η αστή Κεντροδεξιά που «ζορίζει» τον Μακρόν

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί εκτός Μεγάρου Μαξίμου με την Βαλερί Πεκρές, την υποψήφια των Ρεπουμπλικανών της Γαλλίας, της γαλλικής Κεντροδεξιάς δηλαδή, για την Προεδρία στις επικείμενες εκλογές του Απριλίου. 

Το γεύμα Μητσοτάκη με τη Βαλερί Πεκρές στην Αθήνα - Η αστή Κεντροδεξιά που «ζορίζει» τον Μακρόν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr. Και αυτό γιατί ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί εκτός Μεγάρου Μαξίμου με την Βαλερί Πεκρές, την υποψήφια των Ρεπουμπλικανών της Γαλλίας, της γαλλικής Κεντροδεξιάς δηλαδή, για την Προεδρία στις επικείμενες εκλογές του Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη: Μαξιμιλιανός: Το «ξήλωμα» από τα Δ.Σ. του καθηγητή, οι σκέψεις του Τζιτζικώστα και... έρχονται οι Σουηδέζες

Είναι γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί άριστη και προσωπική σχέση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ η σχέση αυτή επεκτείνεται και σε επίπεδο συζύγων. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν «παίζει» και στο γήπεδο της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, η οποία διέρχεται σοβαρή κρίση μετά από αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες και επιδιώκει να ανακτήσει έδαφος. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης είναι από τους λίγους πρωθυπουργούς του ΕΛΚ και μάλιστα από τους λίγους που βρίσκονται και στην προμετωπίδα των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, το ραντεβού κλείστηκε μέσω του Μισέλ Μπαρνιέ. Ο κ. Μπαρνιέ διεκδίκησε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την Προεδρία, όμως έχασε στον προκριματικό και έκτοτε στηρίζει αναφανδόν την κυρία Πεκρές, θέτοντας στην υπηρεσία της και τις ευρωπαϊκές του επαφές. Εξ ου και της έχει οργανώσει ένα μικρό roadshow σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και prive ραντεβού με παράγοντες της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης είναι, λοιπόν, από τους πρώτους στο καλαντάρι της κυρίας Πεκρές.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η «αστή» κυρία Πεκρές, με βάση τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται να μπορεί να περάσει στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, υποσκελίζοντας τους ακροδεξιούς Μαρίν Λε Πεν και Ερίκ Ζεμούρ. Και μπορεί να μην έχει το επικοινωνιακό χάρισμα του Μακρόν, είναι, όμως, η μόνη που φαίνεται να μπορεί να τον "ζορίσει". Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γεύμα θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στο Σύνταγμα και, βεβαίως, θα υπάρξει και η καθιερωμένη φωτογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΑΛΛΙΑ ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ