Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Δικαστές και Εισαγγελείς εναντίον Πολάκη: Αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο την ικανότητα των Δικαστικών Λειτουργών 

Μετά τον κυβερνητικό Εκπρόσωπο και η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντούν στα όσα υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης σε εκδήλωση όπου ανέφερε πως «Θα φέρουμε εθελουσία έξοδο δικαστών»

Ο Παύλος Πολάκης (πηγή: Eurokinissi)
Ο Παύλος Πολάκης (πηγή: Eurokinissi)

Θέσεις στις τοποθετήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη αναφορικά με τις αλλαγές και τις ανασυγκροτήσεις στη Δικαιοσύνη, παίρνει η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων κάνοντας λόγο για απαράδεκτες αμφισβητήσεις καθώς και για «ανέξοδες προτάσεις» και «απόσειση ευθυνών».

Διαβάστε ακόμη: Οικονόμου κατά Πολάκη: Οι απειλές του ΣΥΡΙΖΑ ευθεία βολή στο Σύνταγμα

Με ανακοίνωσή της η Ενωση απαντά στα όσα υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Καισαριανή ο πατέρας του Νίκου Παππά, Στέλιος με θέμα τη Δικαιοσύνη. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Οι χθεσινές αναφορές του βουλευτή κ. Παύλου Πολάκη για τη δημιουργία «δεύτερης» σχολής δικαστών και εθελουσίας εξόδου που θα συνδυάζεται με ανανέωση του Δικαστικού Σώματος, αμφισβητεί με τρόπο απαράδεκτο και αθεμελίωτο την ικανότητα και την επάρκεια των Δικαστικών Λειτουργών να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και συνιστά δήλωση προθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου Δικαστικού Σώματος εξαρτημένου από πολιτικές επιδιώξεις.

Η τρίτη κρατική λειτουργία δεν βελτιώνεται ούτε εκσυγχρονίζεται με τέτοιες «ρηξικέλευθες» και συνάμα ανέξοδες προτάσεις. Τα δομικά και μόνιμα πλέον προβλήματα της Δικαιοσύνης οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην απροθυμία της εκτελεστικής εξουσίας να αυξήσει τα ελλιπή κονδύλια του προϋπολογισμού για την χρηματοδότησή της. Η εύκολη διέξοδος είναι η απόσειση των ευθυνών και η απόδοσή τους σε Δικαστές και Εισαγγελείς οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια των ανθρώπινων αντοχών».

Πολάκης: Θα φέρουμε εθελουσία έξοδο δικαστών

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Καισαριανή ο πατέρας του Νίκου Παππά, Στέλιος με θέμα τη Δικαιοσύνη, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Παραπολιτικά FM, τόνισε πως «τη δεύτερη φορά Αριστερά» ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανανεώσει το δικαστικό σώμα.

Ο κ. Πολάκης μίλησε για την «επίκληση του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς», αναφέροντας πως πρέπει να υπάρξει και το αποτύπωμα της διακυβέρνησης της Αριστεράς. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε τη... «δημιουργία δεύτερης σχολής δικαστών, γιατί πρέπει να ανανεωθεί το Σώμα».. Συμπλήρωσε ακόμη ότι «θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου γι' αυτούς που είναι πάνω από 58,59, 60 ετών, και με γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#δικαιοσύνη #δικαστές #εισαγγελέας #Παύλος Πολάκης

Best of Internet