Μενού
  • Α-
  • Α+

Στα «μανταλάκια», με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας, κρεμάει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, τις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, προβλέποντας την άμεση δημοσιοποίηση της επωνυμίας τους για την έγκαιρη ενημέρωση των καταναλωτών-πολιτών.

Διαβάστε ακόμη: Βουλή: Λεκτικό μπρα ντε φερ Γεωργιάδη - Πολάκη για τις τιμές των PCR, το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis

Μέσω της άτυπης «black list», σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «αποθαρρύνεται τόσο η επιχείρηση από τη μη τήρηση της σχετικής νομοθεσίας, όσο και το καταναλωτικό κοινό, από την προσέλευση και συναλλαγή του με επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν σύννομα ως προς τα μέτρα από τη μετάδοση του κορονοϊού». Σύμφωνα με τη διάταξη (άρθρο 1 τροπολογίας), η δημοσίευση μπορεί να γίνεται με απόφαση του αρμόδιου οργάνου του υπουργείου Ανάπτυξης με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο και υλοποιείται μόνο στην περίπτωση που έχει επιβληθεί στην επιχείρηση διοικητική κύρωση αναστολής λειτουργίας της, οποιαδήποτε και αν είναι η διάρκεια ισχύος του μέτρου αναστολής.

Το μέτρο εφαρμόζεται μέχρι τη λήξη ισχύος των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού και πάντως για διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες από την έναρξη ισχύος της ρύθμισης, ενώ ως «εμπορική επωνυμία» μιας επιχείρησης νοείται:  όνομα, εμπορική εταιρική επωνυμία, διακριτικός τίτλος αυτής, άλλο ιδιαίτερο διακριτικό γνώρισμα ή σημείο με το οποίο η επιχείρηση, κατά τρόπο ευδιάκριτο, καθίσταται γνωστή και το χρησιμοποιεί στην εμπορική της δραστηριότητα, τις υπηρεσίες τα προϊόντα της, κατά χρόνο παραβίασης των μέτρων.

Επισημαίνεται μάλιστα πως η δημοσιοποίηση των στοιχείων γίνεται ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα της αναστολής λειτουργίας και δεν ανακόπτεται από την υποβολή αντιρρήσεων ή ενστάσεων των παραβατών. Παράλληλα, με το άρθρο 3 της τροπολογίας, προβλέπεται  νέα παράταση έως τις 31 Αυγούστου 2022 στις προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις φωτιές στην Εύβοια.

Αναλυτικά η τροπολογία: 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA