Τη διεξαγωγή εκλογών μετά τα προβλήματα που προκάλεσε, ιδιαιτέρως στην Αττική, η κακοκαιρία Ελπίς ζητά ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε δήλωσή του μετά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο υποστηρίζει πως «ύστερα από τρεις μέρες πρωτοφανούς παράλυσης του κρατικού μηχανισμού, εμφανίστηκε σήμερα για να αποποιηθεί για άλλη μια φορά τις δικές του πολιτικές ευθύνες».
Διαβάστε ακόμη: Ο Τσίπρας ζητά παραίτηση Μητσοτάκη για την κακοκαιρία Ελπίς: Δεν μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κοστίσει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό. Γεννά διαρκώς ανασφάλεια και φόβο. Με την παράλυση του κράτους, στο οποίο δεν πιστεύει, με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας, με την εκτεταμένη διαφθορά», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να προσφύγει το συντομότερο στη λαϊκή ετυμηγορία πριν επιφέρει και νέα μεγαλύτερα δεινά για τον τόπο».
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:
«Ο κ. Μητσοτάκης ύστερα από τρεις μέρες πρωτοφανούς παράλυσης του κρατικού μηχανισμού, εμφανίστηκε σήμερα για να αποποιηθεί για άλλη μια φορά τις δικές του πολιτικές ευθύνες.
Δεν έφταιξε το ανίκανο επιτελικό κράτος. Δεν έφταιξαν οι υπουργοί του που δεν είχαν κανένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης. Έφταιξαν μόνο οι ιδιώτες, η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η τοπική αυτοδιοίκηση.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κοστίσει πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό.
Γεννά διαρκώς ανασφάλεια και φόβο.
Με την παράλυση του κράτους, στο οποίο δεν πιστεύει. Με την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και της ακρίβειας. Με την εκτεταμένη διαφθορά.
Η καλύτερη αποζημίωση για τον ελληνικό λαό είναι το συντομότερο να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία, πριν επιφέρει και νέα μεγαλύτερα δεινά για τον τόπο».
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το τολμηρό «Παιδί της νύχτας» που πίστευε ότι ως το τέλος θα αναζητούμε τι μας έμαθε η ζωή
- Δημοσκόπηση Star: Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες μετά τη ΔΕΘ - Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - Τσίπρα
- Τι είναι η πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία και οι ανεπιθύμητες επιπλοκές
- «Τόση ευτυχία, δεν ξέρουμε πού να τη βάλουμε»: Η ατάκα της Ράνιας Τζίμα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.