Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε αποδεκτό το νέο αίτημα του ΚΙΝΑΛ για εναλλακτική ώρα συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκτός ωρών της συζήτησης της πρότασης μομφής στη Βουλή. Δεσμεύτηκε να βρει λύση και για τον τρόπο που θα μιλάει ο Νίκος Ανδρουλάκης ως μη βουλευτής αλλά αρχηγός κόμματος.

Με την έγκριση του νέου αιτήματος του ΚΙΝΑΛ για συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Κυριακή (30/1) στις 8 το πρωί, οπότε και δεν θα έχει ξεκινήσει ακόμα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια, μπήκε τέλος στη σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε νωρίτερα ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής και το τρίτο κοινοβουλευτικό κόμμα. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας απέρριψε τα πυρά του ΚΙΝΑΛ περί «θεσμικά απαράδεκτης» και «αντιδημοκρατικής – αντικοινοβουλευτικής» απόφασης, ξεκαθαρίζοντας πως ο Κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι την απόφαση για τη διάθεση χώρων εντός του Κοινοβουλίου τη λαμβάνει ο ίδιος.

Υποστήριξε παράλληλα πως δεν είχε καμία διάθεση να αδικήσει το ΚΙΝΑΛ, αλλά αντιθέτως να προστατεύσει άπαντες από παράλληλες σημαντικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ δεσμεύτηκε να θέσει στη Διάσκεψη των Προέδρων το ζήτημα τοποθέτησης του Νίκου Ανδρουλάκη σε κρίσιμες συνεδριάσεις ως αρχηγού κόμματος παρότι δεν έχει την ιδιότητα του βουλευτή, ώστε το ζήτημα να λυθεί οριστικά.

«Συμφωνώ με τον κ. Σκανδαλίδη που είπε ότι το θέμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ήθελε να συνεδριάσει την ώρα που εξελίσσεται η συζήτηση αυτή είναι στενάχωρο. Και για μένα είναι στενάχωρο, ίσως για άλλους λόγους. Τελικώς με πληροφορούν ότι υπεβλήθη αίτημα για συνεδρίαση εκτός ωραρίου διεξαγωγής της τριήμερης συζήτησης. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό και μπορεί να γίνει. Αλλά η οριστική και μόνιμη λύση για το πως θα μιλάει ο νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ, που δεν είναι κοινοβουλευτικός, ο κ. Ανδρουλάκης, θα δοθεί στη Διάσκεψη των Προέδρων. Θα το συζητήσουμε και θα πάρουμε μία μόνιμη απόφαση. Αλλά ήθελα να καταλάβετε ότι αυτό δεν αδικούσε κανέναν, προστατεύει», ανέφερε ο κ. Τασούλας.