Μενού
  • Α-
  • Α+

Άμεση ήταν η απάντηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, που την κατηγόρησε για σκοταδισμό, καθώς ενέκρινε  βίντεο με θέμα την «προγεννητική αγωγή» στα σχολεία, που τελικά αποσύρθηκε μετά τον σάλο και τη θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε για τη γονιμότητα. Η υπουργός τόνισε ότι «δεν νομιμοποιείται ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό». 

Διαβάστε ακόμη: Βίντεο γονιμότητας - Τσίπρας: Το φως αποδεικνύεται πιο δυνατό από το σκοτάδι

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως: 

«Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μετά από παρέμβασή μου, επανεξέτασε και ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει για το πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής. Αποτελούσε μία από τις περίπου 1000 εγκρίσεις που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΕΠ για δράσεις ΕΚΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος. Αντιθέτως, ΕΝΤΟΣ του υποχρεωτικού σχολικού προγράμματος η Κυβέρνησή μας είναι η πρώτη που ενέταξε ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο.

Δεν νομιμοποιείται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ να μας εγκαλεί για σκοταδισμό, πολύ περισσότερο που όχι μόνο ως Κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας, αλλά εξακολουθεί να αρνείται κάθε τι σύγχρονο και μεταρρυθμιστικό. Και που βεβαίως δεν τόλμησε να εντάξει τη σεξουαλική αγωγή σε οριζόντια βάση στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα (αρκέστηκε σε μια απλή θεματική εβδομάδα…). Από ότι φαίνεται η συγκεκριμένη Μη Κερδοσκοπική αυτή Εταιρεία έχει μακρά ιστορία με το Ελληνικό Δημόσιο. Και θα την διερευνήσουμε.

Αυτό όμως που πρέπει επίσης να διερευνηθεί είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα καταγγέλλει το πρόγραμμα της εταιρείας αυτής, επί της διακυβέρνησής του την χρηματοδοτούσε με ποσά άνω των 100.000 ευρώ…»

Ανακλήθηκε το επίμαχο βίντεο για τη γονιμότητα 

Μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν για το βίντεο γύρω από τη θεωρία του αγέννητου παιδιού, το οποίο είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας για τα γυμνάσια της χώρας, με εντολή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ανακλήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το πρόγραμμα του μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής». Στα βίντεο αναπαράγεται ότι η σύλληψη ξεκινά τη στιγμή που η μητέρα συλλαμβάνει την ιδέα να κάνει ένα παιδί, ότι η μητέρα εκτός από το αίμα της περνάει στο έμβρυο τις σκέψεις της, την πνευματική τροφή ή ότι όλες οι ασθένειες του παιδιού ακόμα κι αν εκδηλώνονται δεκαετίες μετά, έχουν σχέση με την εγκυμοσύνη. Σύμφωνα με τη θεωρία της εταιρείας, η επιλογή του γενετικού υλικού εξαρτάται από την… ποιότητα αγάπης του ζεύγους. Εξηγεί μάλιστα πως «…όταν το ζευγάρι τη στιγμή της σύλληψης, βρίσκεται σε ανώτερη πνευματική κατάσταση είναι μια εμπειρία που το παιδί την κουβαλάει σε όλη τη ζωή του».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA