Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη διακοπή της σημερινής (31/1) συνεδρίασης της Βουλής, προκειμένου «να αποφευχθεί η μετατροπή της Ολομέλειας σε πολιτικό ρινγκ» όπως δήλωσε, αποφάσισε εντέλει ο Πρόεδρος της Βουλής μετά το νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη, εναντίον του οποίου ο Κωνσταντίνος Τασούλας φαίνεται να πνέει τα μένεα.  Κι αυτό γιατί ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος ανακοίνωσε την απόφαση του Προέδρου της Βουλής, μετέφερε παράλληλα και το μήνυμα του κ. Τασούλα.

«Ο Πολάκης δεν θα μεταβάλλει του χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και κατάληψης διασύροντάς το» ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής άφησε ξεκάθαρες αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα: «Όσοι τον ανέχονται και τον καλύπτουν έχουν τεράστιες ευθύνες». Αξίζει να σημειωθεί πως τη στιγμή της εν λόγω ανακοίνωσης και της μεταφοράς του αιχμηρού μηνύματος από τον κ. Μπούρα, ο Παύλος Πολάκης παρέμενε στο βήμα, από το οποίο δεν είχε κατέβει ακόμα και όταν το κανάλι της Βουλής έριξε τίτλους τέλους για να... πάει σε διαφημίσεις. 

Παύλος Πολάκης: Ο διάλογος με τον Αθανασίου και το κλείσιμο του μικροφώνου

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Πολάκης, στη διάρκεια της συζήτησης για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, αποφάσισε να εξαντλήσει το χρόνο που είχε, για να μιλήσει αποκλειστικά για την υπόθεση Novartis, εξαπολύοντας επίθεση στον Αδωνι Γεωργιάδη. «Για το σκάνδαλο Novartis και την πρόκληση του Πρωθυπουργού χθες που ζήτησε να του ζητήσουμε συγγνώμη του κ. Γεωργιάδη. Όχι κ. Γεωργιάδη δεν θα σας ζητήσουμε συγγνώμη γιατί οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά κρίνονται. Γι’ αυτό καταθέσαμε 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αίτηση κατάθεσης εγγράφων για την πράξη αρχειοθέτησης, γιατί δεν έχει δημοσιοποιηθεί. Δεν αφορά ιδιωτική διαφορά αλλά υπουργού, σκάνδαλο διασπάθισης δημόσιου χρήματος και δεν το δίνουν», είπε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν συνεχεία παραθέτοντας διάφορα ποσά της Νοβάρτις κι άλλων φαρμακευτικών επιχείρησε να πείσει ότι ο κ. Γεωργιάδης είχε λειτουργήσει προνομιακά προς τη Νοβαρτις. Μετά από λίγο ο κ. Αθανασίου επιχείρησε να επιβάλλει την τάξη, αλλά μάταια. Ο διάλογος - ανάμεσα στον οποίο ο κ. Πολάκης συνέχιζε να λέει όσα είχε αποφασίσει - είναι χαρακτηριστικός.

Χαράλαμπος Αθανασίου (προεδρεύων): Σεβαστείτε τον κανονισμό και την ημερήσια διάταξη. Κάντε μια ερώτηση (σ.σ. επίκαιρη) να έρθει να απαντήσει ο κ. Γεωργιάδης. Αν δεν συμμορφωθείτε με τις υποδείξεις του προεδρείου γιατί είστε εκτός θέματος θα σας αφαιρέσω το λόγο.

Πολάκης: Κύριε Γεωργιάδη αυτά στήσατε;

Χ. Αθανασίου: Αν δεν σταματήσετε θα σας αφαιρέσω το ρόλο

Π. Πολάκης: Είναι εξευτελισμός του Κοινοβουλίου.

Χ. Αθανασίου: Όχι κύριε θα μάθετε να σέβεστε τον Κανονισμό. Το πρώτο πειθαρχικό μέτρο που έχω να κάνω είναι σας ανακαλώ στην τάξη. Αν δεν σταματήσετε θα πάω στο επόμενο. Πηγαίντε στο νομοσχέδιο.

Π. Πολάκης: Πηγαίνετε όπου θέλετε.

Χ. Αθανασίου: Σας ανακάλεσα στην τάξη για δεύτερη φορά. Δεν συμμορφώνεστε κ. Πολάκη. Λοιπόν. Εφαρμόζω τον κανονισμό. Σας αφαιρώ το λόγο.

Π. Πολάκης: Σας αφαιρώ το λόγο.

Χ. Αθανασίου: Σας προειδοποιώ. Θα καλέσω τον Πρόεδρο της Βουλής να σας απαγγείλει μομφή.

Π. Πολάκης: Φωνάξτε τον

Το Προεδρείο κλείνει το μικρόφωνο. Ο Παύλος Πολάκης διαμαρτύρεται και οι βουλευτές της ΝΔ φωνάζουν. Καυγαδίζει ο Πολάκης με την πτέρυγα της ΝΔ. έχει πλησιάσει στα υπουργικά έδρανα και απευθύνεται στον Άδωνι Γεωργιάδη. Διαμαρτύρονται για τη διακοπή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Χ. Αθανασίου: Διακόπτεται η συνεδρίαση της Βουλής για 5 λεπτά. Να κριθεί ο Πρόεδρος για να υποβάλλει το επόμενο μέτρο αν κρίνει. Μομφή κατά του συναδέλφου.

Παύλος Πολάκης: Selfie από το βήμα της Βουλής 

Μετά την ένταση και το κλείσιμο του μικροφώνου, το χάος συνεχίστηκε. Ο Παύλος Πολάκης αρνήθηκε να κατέβει από το βήμα της Βουλής και μάλιστα έβγαζε και selfie τις οποίες αναρτούσε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook. «Περιμένοντας στο βήμα της Βουλής να έρθει ο Τασουλας …..ακόμα…. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!!!!» έγραψε χαρακτηριστικά και δημοσίευσε δύο φωτογραφίες.

Νέα Δημοκρατία για Πολάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το θερμό επεισόδιο Πολάκη στην συνεδρίαση της Βουλής για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, με αποτέλεσμα τη διακοπή της. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής». «Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα του ήθους και της ευπρέπειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κ. Πολάκη, επιδιώκει την απαξίωση του πολιτεύματος, τον διχασμό και την ευτέλεια της πολιτικής ζωής. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε, γιατί ούτε είμαστε και ούτε θα γίνουμε όμοιοί τους. Οι κανόνες της δημοκρατίας και του Κοινοβουλίου θα δίνουν κάθε φορά, με θεσμικό τρόπο, τις κατάλληλες απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης τους».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρωτοφανής κοινοβουλευτική εκτροπή στον Παύλο Πολάκη από τη Νέα Δημοκρατία

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε η κίνηση του Χαράλαμπου Αθανασίου να κλείσει το μικρόφωνο του Παύλου Πολάκη επειδή μιλούσε στη Βουλή για την υπόθεση Novartis.  «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει πλέον σε επικίνδυνα για τη Δημοκρατία μονοπάτια. Πριν από λίγο είχαμε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει: «Ο προεδρεύων Χαράλαμπος Αθανασίου σε διατεταγμένη υπηρεσία δεν δίστασε να κλείσει τα μικρόφωνα στον Παύλο Πολάκη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να μιλάει για το σκάνδαλο Novartis με την δικαιολογία ότι μιλάει για άσχετο θέμα. Κάτι όμως που είχε κάνει ελάχιστα λεπτά πριν βουλευτής της ΝΔ, χωρίς να τον διακόψει κάνεις, αφού επαναλάμβανε τα κυβερνητικά ψεύδη για το σκάνδαλο. Το σύστημα Μητσοτάκη αποδεικνύει ότι δεν είναι ούτε Νέα, ούτε Δημοκρατία. Είναι ένα καθεστώς επικίνδυνο για την Δημοκρατία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA