Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι εκδηλώσεις των Αποκριών και τα καρναβάλια θα βρεθούν στο τραπέζι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων τις επόμενες ημέρες, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Επανέλαβε ωστόσο πως οι μεγάλες συγκεντρώσεις προκαλούν ανησυχία λόγω της επικινδυνότητας για τη διασπορά του κορονοϊού, ενώ ξεκαθάρισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να γυρίσουμε στην πλήρη κανονικότητα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Διαβάστε ακόμη: Ανενεργά χιλιάδες πιστοποιητικά εμβολιασμού από σήμερα λόγω μη αναμνηστικής δόσης

Σε ό,τι έχει να κάνει με την αναστολή από σήμερα των πιστοποιητικών εμβολιασμού για 300.000 πολίτες που έχουν συμπληρώσει 7 μήνες και δεν έχoυν κάνει τρίτη δόση, ανέφερε πως στερούνται προνόμια εισόδου σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης και επίσης θα χρειάζεται να κάνουν και rapid test για την προσέλευση στην εργασία. Τόνισε επίσης ότι όσοι έχουν ενεργό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς την υποχρέωση αρνητικού τεστ, εφόσον προέρχονται από τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν, καθώς και από τις 33 χώρες εκτός Ένωσης που έχουν προσχωρήσει στο σύστημα ψηφιακού πιστοποιητικού.

Από εκεί και πέρα, αναμένεται να υπάρξει συζήτηση για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ανέφερε ότι στις 31 Μαρτίου. Εκεί θα αποφασιστεί αν θα ανανεωθεί η αναστολή τους είτε αν ο εμβολιασμός τους πρέπει να καταστεί υποχρεωτικός και όσοι δεν εμβολιαστούν, να μείνουν εκτός ΕΣΥ.

Ο κ. Πλεύρης, υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να οδηγηθούμε σε συμπράξεις δημοσίου - ιδιωτικού τομέα στο χώρο των νοσοκομείων που θα έχουν μόνο έναν ωφελούμενο, τον ασθενή. Εξήγησε ότι 35 συνάνθρωποι μας που περίμεναν 7-8 μήνες για να κάνουν εν μέσω πανδημίας εγχειρήσεις, τις έκαναν σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς να πληρώσουν τίποτα καθώς το κράτος παρείχε υπηρεσίες στον πολίτη.