ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/02/2022 17:09

Κυβερνητικές πηγές: Ο Σπήλιος Λιβανός είναι φίλος του πρωθυπουργού αλλά αυτές οι δηλώσεις δεν είναι ανεκτές

Τι έφερε την αποπομπή του Σπήλιου Λιβανού από το κυβερνητικό σχήμα - Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Πέτρου Δούκα, που οδήγησαν στην παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κυβερνητικές πηγές: Ο Σπήλιος Λιβανός είναι φίλος του πρωθυπουργού αλλά αυτές οι δηλώσεις δεν είναι ανεκτές
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την παραίτηση του πρώην πλέον υπουργού Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού. Αφορμή για να αποπεμφθεί ο Σπήλιος Λιβανός από την κυβέρνηση στάθηκαν οι αναφορές που έκανε ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, στις οποίες ο Σπήλιος Λιβανός ήταν παρών.

Διαβάστε ακόμη: Σπήλιος Λιβανός: Παραιτήθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «μόλις έγιναν γνωστά τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Δούκα και τον κ. Λιβανό, ο πρωθυπουργός πήρε αμέσως τηλέφωνο τον κ. Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις. Έκανε λόγο για απαράδεκτη αντίδραση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι μη ανεκτές. Ο Σπήλιος Λιβανός είναι προσωπικός του φίλος, αλλά αυτά είναι εκτός του αξιακού κώδικα του πρωθυπουργού. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν υπάρχει περιθώριο παραμονής του κ. Λιβανού στο κυβερνητικό σχήμα», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Video Loading...

Οι απαράδεκτες δηλώσεις Δούκα ενώπιον του Σπήλιου Λιβανού που οδήγησαν στην αποπομπή του

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 2 Φεβρουαρίου σε μια σύσκεψη στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του πρώην πλέον υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, ακούστηκαν πράγματα δια στόματος του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκα, που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσουν.

Σε ένα βίντεο - που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, να καυχιέται για τα κατορθώματά του ιδίου και της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας του Κώστα Καραμανλή, στην οποία ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. «Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…», είχε αναφέρει ο κ. Δούκας.

«Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…» ακούγεται να λέει κάποιος.

«Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι», σημείωσε ο δήμαρχος Σπάρτης.

Ένα στέλεχος παρεμβαίνει για να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε φαίνεται να παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, για να πει: «Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην Ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία». Στη συνέχεια ακολουθούν γέλια. Γέλια για τα μέτρα που είχε λάβει η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όταν ο νομός Ηλείας είχε θρηνήσει 49 νεκρούς και είχε καταστραφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ