Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει αυτή την ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο. Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στην κυρία Σακελλαροπούλου ότι θα ενημερώσει την Βουλή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία την επόμενη Τρίτη.

Ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας, εξέφρασε την ελπίδα του για εθνική ομοψυχία στο εν λόγω πρόβλημα, καθώς όπως ανέφερε «δε μπορούμε να αφήσουμε να υπερισχύσουν τα συμφέροντα και η μικροπολιτική σε αυτό το εθνικό ζήτημα», συστήνοντας ενότητα, ψυχραιμία και σύνεση.

Στη συνέχεια, με αφορμή τη χθεσινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, ανέφερε ότι η παραδοχή που οικοδομήθηκε η ΕΕ, δηλαδή το απαραβίαστο των συνόρων διαλύθηκε μετά την σοκαριστική εισβολή της Ρωσίας, «συνεπώς είμαστε στην αρχή μίας νέας εποχής η οποία θα έχει οικονομικές επιπτώσεις και το τίμημα θα είναι πολύ υψηλό«. Ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι η Ελλάδα πάντα στεκόταν στη σωστή πλευρά της ιστορίας, «είμαστε έτοιμοι για τις αναταράξεις που θα προκληθούνε, μιλούσαμε για την ανάγκη αυτονομίας της Ευρώπης και δικαιωθήκαμε». Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να έχουμε απόλυτη εγρήγορση για κυβερνοεπιθέσεις και παραπληροφόρηση, ενώ η Ελλάδα «θα σταθεί δίπλα στους πολίτες, σε όσους φύγουν από τα σπίτια τους και γίνουν πρόσφυγες, δίπλα στις χώρες που θα πιεστούν από τις προσφυγικές ροές όπως αυτές στάθηκαν σε εμάς».

Με τη σειρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ανέφερε ότι το διακύβευμα αφορά το σύνολο των αξιών της Ευρώπης. Η Ευρώπη πρέπει να δείχνει ενότητα, ανέφερε, ενώ επέμεινε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα οικονομικά συμφέροντα και να υπερισχύσει η ενότητα.

Όπως έγινε γνωστό, στις 16:00, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει, μέσω τηλεδιάσκεψης, από το υπουργείο Εθνικής ‘Άμυνας, στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο στην Ουκρανίατη μεγαλύτερη στρατιωτική εισβολή σε ανεξάρτητη χώρα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA