Μενού
europaiko-koinoboylio
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ποικίλα σχόλια και αιχμηρές αντιδράσεις προκαλεί η αποκάλυψη ότι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν πριν από λίγες μέρες δια της αποχής τους να στηρίξουν την πρόταση της Κομισιόν για παροχή ευρωπαϊκής οικονομικής βοήθειας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία απειλούσε φανερά την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον αναλυτικό κατάλογο για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, που βλέπει το φως της δημοσιότητας, τη μέθοδος της απουσίας επέλεξαν οι ευρωβουλευτές: Δημήτρης Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Αρβανίτης, Πέτρος Κόκκαλης, Αλέξης  Γεωργούλης και Έλενα Κουντουρά. Την πρόταση καταψήφισαν οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης. Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εγκρίθηκε στις 21 Φεβρουαρίου από την Ολομέλεια με 598 ψήφους υπέρ. Η χρηματοοικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία προβλέπεται ότι θα έχει διάρκεια 12 μηνών και θα αποτελείται από δύο εκταμιεύσεις.

Δείτε εδώ το έγγραφο της ψηφοφορίας

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζεται ήδη από ορισμένους πως ο κ. Αρβανίτης είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που τήρησε τη γραμμή των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύτη και θύμα ακόμα και μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ενώ ο κ. Κούλογλου είχε επικριθεί από κυβερνητικά στελέχη ότι δικαιολογούσε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λέγοντας ότι σχεδιαζόταν ένταξή της στο ΝΑΤΟ και ότι «ο Πούτιν δεν μπορούσε να δεχτεί αυτό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA