ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/03/2022 14:24

Γιώργος Πατούλης: Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου για τη λογοκλοπή στη διατριβή του

Ποια απάντηση έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου για το δημοσίευμα της Αυγής της Κυριακής ότι ο Γιώργος Πατούλης έκανε λογοκλοπή στη διατριβή του. Τι είπε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραιτηθεί

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Γιώργος Πατούλης: Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου για τη λογοκλοπή στη διατριβή του
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Στο θέμα της λογοκλοπής της διατριβής του Γιώργου Πατούλη, που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής» αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε από τον πολιτικό συντάκτη της «Αυγής» Κωνσταντίνο Σαββόπουλο για το θέμα:

Κ. Σαββόπουλος: Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του κ. Πατούλη μετά τις αποκαλύψεις της «Αυγής» για τη λογοκλοπή του διδακτορικού του. Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο περιεχόμενο των αποκαλύψεων;

Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Οικονόμου: Σε δύο εβδομάδες έτοιμη η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων

Γ. Οικονόμου: Ο κ. Πατούλης δεν είναι μέλος της κυβέρνησης, οπότε η κυβέρνηση δεν έχει να τοποθετηθεί για κάτι. Από εκεί και πέρα υπάρχει η δήλωση του κ. Πατούλη. Από ότι αντιλαμβάνομαι η κατάσταση θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Ο κ. Πατούλης έδωσε τις εξηγήσεις του. Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση δεν είναι μέλος της για να τοποθετηθεί πάνω σε αυτό.

ΣΥΡΙΖΑ: Να παραιτηθεί ο Γιώργος Πατούλης

Την παραίτηση του Γιώργου Πατούλη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» που υποστηρίζει ότι στο μεγαλύτερο μέρος του διδακτορικού του εντοπίζονται αυτολεξεί αποσπάσματα από προγενέστερα διδακτορικά εννέα άλλων επιστημόνων χωρίς παραπομπές. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής έχει διαψεύσει το δημοσίευμα και δηλώνει πως θα ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο εναντίον της εφημερίδας την οποία κατηγορεί για «ηθικό και πολιτικό κατήφορο».

«Τα πράγματα είναι απλά. Σήμερα η Αυγή αποκαλύπτει ότι ο κ. Πατούλης έλαβε τον διδακτορικό του τίτλο καταφεύγοντας σε εκτεταμένη λογοκλοπή. Πρόκειται για αδίκημα. Αλλά όχι μόνο αυτό. Πρόκειται για μια συνειδητή εξαπάτηση της ακαδημαϊκής κοινότητας με προφανή στόχο να εμφανίζεται ο κύριος Πατούλης ως διδάκτωρ ιατρικής. Η ενοχή σιωπή της ΝΔ και τα παραληρήματα του ίδιου απλά επιβεβαιώνουν ότι η φούσκα της “αριστείας” έχει σκάσει οριστικά» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε ανάλογα περιστατικά στο εξωτερικό -η λίστα είναι μακρά- οι πρωταγωνιστές σκανδάλων λογοκλοπής και ακαδημαϊκής εξαπάτησης παραιτήθηκαν. Αυτό είχε κάνει, θυμίζουμε, ο κύριος Διαματάρης. Αυτό οφείλει να κάνει άμεσα και ο κύριος Πατούλης. Στον χιονιά αποδείχθηκε ανίκανος. Τώρα αποδεικνύεται ότι είναι και απατεώνας»,αναφέρει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η απάντηση του Γιώργου Πατούλη:

«Δεν ανακόπτεται ο ηθικός και εκδοτικός κατήφορος της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς, με ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα. Το ψέμα δεν πουλάει φύλλα. Το σημερινό άθλιο, ψευδές και συκοφαντικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΥΓΗ της Κυριακής, καθώς και το ανώνυμο δημοσίευμα ενός, δήθεν, ειδικού συνεργάτη που το συνοδεύει, με το οποίο προσπαθούν να παρουσιάσουν την διδακτορική διατριβή μου ως, δήθεν, "προϊόν λογοκλοπής", χρησιμοποιώντας επιστημονικά αβάσιμα και "έωλα σοφίσματα", αποδεικνύει τον ηθικό και πολιτικό κατήφορο της εκδοτικής ομάδας που απέμεινε, σε αυτή την κάποτε ιστορική εφημερίδα.

Μια ομάδα επώνυμων κι ανώνυμων συντακτών, έχουν μετατρέψει τους τελευταίους μήνες την ΑΥΓΗ από εφημερίδα, σε "λασποκουβά" μιας αρρωστημένης αριστεράς, που δεν εκφράζει και με κανέναν τρόπο, τη μεγάλη πλειονότητα των υπεύθυνων πολιτών που πρόσκεινται ιδεολογικά στην "Αριστερά του Ήθους και των Αγώνων", οδηγώντας την, με τον τρόπο αυτό, σε εκδοτικό "θάνατο".

Πριν λίγες ημέρες, ήταν ο δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός, που με άρθρο "παραλήρημα" από τις στήλες της ίδιας εφημερίδας, εξύβριζε με σκαιό κι απαράδεκτο τρόπο τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με το γνωστό αρκτικόλεξο GFY. Σήμερα, στην ίδια αυτή εφημερίδα, αναλαμβάνει "το ίδιο έργο", "copy - paste", ένας άλλος, ανώνυμος αυτή τη φορά συντάκτης (του οποίου φυσικά γνωρίζουμε καλά το ονοματεπώνυμο), ο οποίος, υπογράφοντας ως δήθεν Ειδικός Συνεργάτης, με κατηγορεί για λογοκλοπή όσον αφορά την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής μου. Κι όχι μόνον με κατηγορεί, αλλά αγνοώντας και το περιεχόμενο της τεκμηριωμένης ενημέρωσης που του παρείχα και που φιλοξενείται στο ίδιο δημοσίευμα, "με κρίνει ένοχο και με καταδικάζει", ζητώντας την άμεση παραίτησή μου.

Ο "ειδικός" αυτός συνεργάτης, αλλά και οι αρμόδιοι της εφημερίδας ΑΥΓΗ, ασφαλώς και αντιλαμβάνονται ότι, τα μέρη της διατριβής που καθορίζουν την αξία, τη σημασία και την επιστημονική αξία της διατριβής και πάνω στο οποίο κρίνεται είναι το ειδικό, ερευνητικό μέρος της μελέτης, τα αποτελέσματα και η συζήτηση και αυτά απαιτούνται να είναι πρωτότυπα.

Τα μέρη αυτά της συγκεκριμένης διατριβής είναι πρωτότυπα και δεν υπάρχει κανενός είδους επικάλυψη!!! Στο πολιτικά "άρρωστο" διευθυντήριο της ΑΥΓΗΣ και στον ανώνυμο, θρασύδειλο και κρυπτόμενο συκοφάντη συντάκτη της, απαντώ επώνυμα και θαρραλέα. Όπως έχω κάνει σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής, κοινωνικής και επιστημονικής μου διαδρομής. Όλες τις μάχες μου, ως γιατρός, δήμαρχος και Περιφερειάρχης, τις έδωσα επώνυμα και τις κέρδισα όλες, έχοντας τη στήριξη κάθε φορά της οικογένειάς μου, των φίλων και των συναδέλφων μου, καθώς και της πλειοψηφίας των πολιτών.

Στους πολίτες λογοδοτώ κι όχι στην ΑΥΓΗ.

Μόνον οι πολίτες μπορούν "να με παραιτήσουν". Με εκλογές. Κι όχι το διευθυντήριο της ΑΥΓΗΣ, ούτε οι κομματικοί τους προστάτες, που τους συναγωνίζονται στο θράσος και στο ψέμα. Δεν θα τους ακολουθήσω στην ηθική και πολιτική τους κατρακύλα. Αλίμονο για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στη χώρα μας, αν εκλεγμένες από το λαό Διοικήσεις ανατρέπονταν από στημένα και συκοφαντικά δημοσιεύματα φυλλάδων με μερικές δεκάδες αναγνώστες.

Όσον αφορά την αποκατάσταση του ονόματος μου και της επιστημονικής μου υπόστασης, σχετικά με τους συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς περί δήθεν λογοκλοπής, αυτή θα γίνει από πλευράς μου, ασκώντας κάθε νόμιμο μέσο. Τη Δικαιοσύνη τη φοβούνται οι ψεύτες και οι συκοφάντες και όχι εκείνοι που ασκούν το λειτούργημά τους, με ευθύνη και συνέπεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ