Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολλά πηγαδάκια είχε το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για το οποίο άκουσα ιδιαίτερα ευχαριστημένο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την προσέλευση του κόσμου, αφού όπως είπε «μαζεύουμε περισσότερο κόσμο στα προσυνέδριά μας, από ό,τι στα συνέδρια του ο ΣΥΡΙΖΑ». Για να επιβεβαιώσω την κοσμοσυρροή θα σας πω πως ξέρω βουλευτές της ΝΔ που έτρεξαν από νωρίς να πάρουν θέση στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, πριν κάποιο τοπικό στέλεχος του κόμματος προλάβει να βγάλει το χαρτάκι με το όνομά τους από την μπροστινή θέση και στρογγυλοκαθήσει στην πρώτη σειρά.

Διαβάστε ακόμη: Κυβερνητικός κωδικός «Βουλγαρία - ηλίανθος - αισχροκέρδεια» για την επισιτιστική επάρκεια

Η ομιλία του προέδρου είχε στοιχεία κομματικής συσπείρωσης και ήταν στοχευμένη στα θέματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης που η ΝΔ δεν είχε καταγράψει καλές επιδόσεις στις προηγούμενες εκλογές, ενώ και πάλι το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους Θεσσαλονικείς που ακούν τα τέλη του 2023 ως τη νέα ημερομηνία λειτουργίας του έργου. Επόμενη προγραμματισμένη έξοδος στην επαρχία για τη ΝΔ είναι στις 16 Απριλίου στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ δυο ακόμη προσυνέδρια θα γίνουν σε Χαλάνδρι και Νίκαια

Ο Ανδρουλάκης και ο διαγωνισμός ρομποτικής

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε πάντως και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκης, που επισκέφτηκε μεταξύ άλλων και τον διαγωνισμό ρομποτικής στο Περίπτερο 6 της HELEXPO κι έμεινε εκεί για περισσότερο από δυο ώρες βγάζοντας selfie με τους πιτσιρικάδες που μετείχαν στο πρόγραμμα. Ευτυχώς θα πω που κάποιοι ιθύνοντες νόες στη Χαριλάου Τρικούπη έφτιαξαν λογαριασμό στο Tik-Tok για το Κίνημα Αλλαγής και οι νέοι κάτω των 18 που ούτε για αστείο δεν μπαίνουν στο facebook γνωρίζονται ψηφιακά με τον νέο αρχηγό του κόμματος. Αν κρίνω πάντως από το τζέρτζελο που προκάλεσε η παρουσία του, φαίνεται να κάνει γκελ στους νέους, όπως γκελ κάνει και στις ψηφοφόρους μεγαλύτερης ηλικίας, όπως η κυρία στον Εύοσμο που υποσχέθηκε πως θα τον ψηφίσει, αφού δεσμεύτηκε για αύξηση του ΕΚΑΣ. Θυμίζω πως το Σάββατο ο αρχηγός του ΚΙΝΑΛ προανήγγειλε δημοψήφισμα για το όνομα του κόμματος στις 8 Μάϊου με επικρατέστερο το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη. Εγώ πάλι άκουσα φίλο της στήλης να προτείνει για ονομασία το «ΠΑΣΟΚ – ωραία χρόνια», κατά την ατάκα δημοφιλούς σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, που είμαι βέβαιος πως θα έδινε ένα έξτρα 2% στις επόμενες εκλογές.

Τι είπε ο δήμαρχος Οδησσού στον Δένδια

Σε Σαββατοκύριακο κομματικών εκδηλώσεων ο Νίκος Δένδιας επέλεξε να επισκεφτεί την Οδησσό παρά το ότι χθες το πρωί σημειώθηκε Ρωσική πυραυλική επίθεση σε κρίσιμες εγκαταστάσεις της πόλης. Σημειώνω ότι χθες το πρωί αξιολογήθηκε η απειλή και το εάν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το ταξίδι, ενώ άνθρωπος που συνόδευε τον υπουργό μου μετέφερε πως η παρουσία της αστυνομίας και του Ουκρανικού στρατού ήταν ιδιαίτερα ισχυρή. Ίσως για αυτό ο δήμαρχος της Οδησσού είπε στο Νίκο Δένδια «είστε πολύ τολμηρός άνθρωπος» όταν τον υποδέχθηκε, αφού ο Έλληνας ΥΠΕΞ είναι ένας από τους λίγους δυτικούς αξιωματούχους που επισκέφτηκε την Ουκρανία εν μέσω πολέμου. Πάντως το προξενείο μας στην Οδησσό επαναλειτουργεί και θα λειτουργεί ως κόμβος μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και ανοίγματος ανθρωπιστικού διαδρόμου σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να φύγει από τη χώρα. Στο πρόγραμμα του Δένδια είναι να επισκεφτεί και το Κίεβο, όταν όμως το επιτρέψουν οι συνθήκες – προς το παρόν κάτι τέτοιο κρίνεται απαγορευτικό. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA