Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επιβολή πλαφόν 3% στις αυξήσεις των εμπορικών μισθωμάτων για ολόκληρο το 2022 σε σχέση με το 2021, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρύθμιση θα κατατεθεί με τη μορφή τροπολογίας. «Δεν θα επιτρέψουμε τη σύνδεση με τον πληθωρισμό αλλά με ένα όριο ως 3%. Ο λόγος είναι να προστατεύσουμε τα καταστήματα από υπέρογκες αυξήσεις. Να βοηθήσουμε την αγορά να παραμείνει όρθια», τόνισε χαρακτηριστικά από τη Βουλή ο Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο λόγω των έκτακτων συνθηκών αν και δεν συμπλέει με τη δική του ιδεολογία για τη λειτουργία της αγοράς.

Διαβάστε ακόμηΜαξιμιλιανός: Τι γυρεύει η Νιούλαντ στην Αθήνα, η τριμερής με Ισραήλ και Κύπρο και το ταξίδι Πατέλη στο Βερολίνο

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την κατάθεση ρύθμισης με την οποία θα επιτρέπεται εφεξής η δημοσιοποίηση των επωνυμιών επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλεται πρόστιμο για αισχροκέρδεια με τον ίδιο να κατακεραυνώνει όσους εκμεταλλεύονται την κρίση, αναφέροντας: «Στη συγκεκριμένη πολεμική περίοδο η αισχροκέρδεια είναι μαυραγοριτισμός».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA