Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Πέμπτη ξεκινά το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 17 Απριλίου στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο). Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, το συνέδριο γίνεται σε μια κρίσιμη συγκυρία μεγάλων ανακατατάξεων και έντονων κοινωνικών διεργασιών και αποτελεί ένα συνέδριο τομής μέσα στη συνέχεια, με στόχο τη Νέα Αρχή και την πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Διαβάστε ακόμηΜαξιμιλιανός: Οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τις έρευνες φυσικού αερίου και το νέο πόστο του Πάϊατ

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξουν την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 6.30μ.μ, με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα. Όπως έγραφε η «Αυγή της Κυριακής», όλο το προηγούμενο διάστημα ο προσυνεδριακός διάλογος ήταν πλούσιος στις οργανώσεις, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή στην εκλογή αντιπροσώπων, αφού ο αριθμός των ψηφισάντων τριπλασιάστηκε σε σχέση με το 2ο Συνέδριο. Ειδικότερα, στις κάλπες προσήλθαν 40.500 μέλη, όταν ο αντίστοιχος αριθμός το 2016 ήταν 13.500, με τα στελέχη του κόμματος να εκτιμούν πως περαιτέρω αύξηση θα σημειωθεί στις εκλογές για την Κεντρική Επιτροπή και τον πρόεδρο εφόσον εγκριθεί η σχετική πρόταση του ΑλέξηΤσίπρα. Τεράστια έκπληξη θα είναι το αντίθετο, αφού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου, ο συσχετισμός υπέρ της εκλογής ηγεσίας από τα μέλη είναι συντριπτικός μεταξύ των 5.000 αντιπροσώπων.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.