Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανοιξε ξανά τις πόρτες της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, η ελληνική πρεσβεία. Σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού η ελληνική σημαία κυματίζει και πάλι εν μέσω συρράξεων μετά τη ρωσική εισβολή. Την ανακοίνωση για το άνοιγμα της πρεσβείας έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας Ρέιτσελ Ομάμο.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει πύλη εισόδου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη»

Επικεφαλής της πρεσβείας τοποθετήθηκε ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο τελευταίος διπλωμάτης που έφυγε από τη μαρτυρική πλέον πόλη της Μαριούπολης, γνωστοποίησε ακόμα ο Νίκος Δένδιας. Παράλληλα έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα μέσω της πρεσβείας της στο Κίεβο και του προξενείου στην Οδησσό, βρίσκεται κοντά στην ομογένεια. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα μέσω της πρεσβείας της στο Κίεβο και του προξενείου στην Οδησσό, βρίσκεται δίπλα στην ομογένεια, αλλά και δίπλα στον ουκρανικό λαό. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης ανέβασε και φωτογραφία, αναφέροντας: «Η Ελληνική σημαία στην πρεσβεία μας στο Κίεβο, ξανά στον ιστό της, ύστερα από 70+ μέρες».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA