Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγαλώνει η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύουν «Τα Νέα» της Δευτέρας. Μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, τα δύο κόμματα εμφανίζουν αυξημένα ποσοστά, με τη ΝΔ ωστόσο να μεγαλώνει τη διαφορά σχεδόν καμία μία μονάδα.

Διαβάστε ακόμη: Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό - Εισηγήσεις και για πρόωρες εκλογές το Φθινόπωρο

Στο ερώτημα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές πλέον η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 32,1% (έναντι 30,8% στις 7/5) ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει το 23,2% (έναντι 22,8%). Αντίθετα πτώση παρουσιάζουν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της σημερινής βουλής.

Συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής έχει 11,8% (από 12,6%), το ΚΚΕ 5,4% (από 5,9%), η Ελληνική Λύση 4,4% (από 4,6%) και το ΜέΡΑ 25 2,3% (από 2,4%). Ακόμη, οι Ελληνες για την Πατρίδα συγκεντρώνουν 1,8% και η Εθνική Δημιουργία 1,2%.

Μεγάλη είναι η διαφορά και στην «κόντρα» ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Ο κ. Μητσοτάκη συγκεντρώνει το 44,8% των προτιμήσεων έναντι του 30,1% του κ. Τσίπρα. ωστόσο 24,2% συγκεντρώνει η (αυθόρμητη) απάντηση «Κανέναν από τους δύο».

Στο 80,4% η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα ακόμη μέρος της δημοσκόπησης που έχει να κάνει με τη συσπείρωση σε Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Όπως προκύπτει αυτή για το ΠΑΣΟΚ φτάνει στο 80,4% ενώ παρατηρείται εισροή ψηφοφόρων από ΝΔ (3,1%), ΣΥΡΙΖΑ (6,2%) και ΜέΡΑ25 (10%).

Αντίστοιχα, η συσπείρωση στη Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 71,8% με τις κύριες εισροές ψηφοφόρων να προέρχονται από ΣΥΡΙΖΑ (5,3%, ΠΑΣΟΚ (4,6%) και Ελληνική Λύση (8,8%).

Τέλος, για τον ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση είναι στο 69,7% με την εισροή των ψηφοφόρων στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προέρχεται από ΝΔ (2,2%), ΠΑΣΟΚ (1,9%) και ΜέΡΑ25 (5%).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA