Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε για τα επεισόδια που έγιναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός φοιτητή και διερωτήθηκε «τι δουλειά έχει ο οποιοσδήποτε να μπλοκάρει την ανέγερση μιας βιβλιοθήκης;».
Διαβάστε ακόμη: ΑΠΘ: Νέα συγκέντρωση φοιτητών μετά τα επεισόδια - Για «τραμπούκους» μιλά ο Τάκης Θεοδωρικάκος
«Από κει και πέρα τα όργανα της τάξης θα κάνουν τη δουλειά τους με σεβασμό απέναντι σε όλους όπως κάνουνε, αλλά από κει και πέρα δεν είναι δυνατό να συζητάμε για το αν πρέπει να τελεί ένας χώρος υπό κατάληψη ή αντί αυτού να μην επικροτούμε την προσπάθεια που κάνει το ίδιο το πανεπιστήμιο», σημείωσε στο OPEN η υπουργός Παιδείας.
«Γιατί είναι στην επικαιρότητα αυτό το θέμα; Είναι στην επικαιρότητα γιατί επί 34 χρόνια αυτός ο χώρος τελούσε υπό κατάληψη. Θα μπορούσε και η κυβέρνηση μας να συνεχίσει για 35η φορά να μην κάνει τίποτα. Δεν επιλέξαμε αυτό. Εμείς επιλέξαμε να εφαρμόσουμε τον νόμο. Ψηφίσαμε ένα νόμο στον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής μας ο οποίος τι λέει; Ότι μπορούν οι Αρχές να επεμβαίνουν στα Πανεπιστήμια όπως και σε κάθε δημόσιο χώρο εφόσον τελούνται αξιόποινες πράξεις. Ο λόγος που σήμερα συζητάμε για το συγκεκριμένο θέμα είναι επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος. Επειδή επιλέξαμε να βάλουμε τέλος σε μία κατάληψη. Εν έτει 2022 συζητάμε για το αν είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένας χώρος υπό κατάληψη ή στη θέση του να χτίζεται μία βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη θα προχωρήσει», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.
«Ξεκινάνε οι Πανελλαδικές. Ξεκινάμε πρώτα με τα Επαγγελματικά Λύκεια και εν συνεχεία με τα Γενικά Λύκεια. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στα παιδιά. Κορυφώνεται η προσπάθειά τους και είμαι σίγουρη ότι θα βάλουν τα δυνατά τους και ότι όλα θα πάνε πάρα πολύ καλά και θα αποδώσουν οι καρποί όλων των προσπαθειών. Όλα βαίνουν καλώς προς τις πανελλαδικές εξετάσεις. Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο. Αυτό που υπάρχει είναι ότι προσπαθούμε να βγάλουμε αποτελέσματα πιο νωρίς από ποτέ. Προσπαθούμε πριν από τις διακοπές του Αυγούστου. Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Πάντως κάνουμε πολύ μεγάλες προσπάθειες», σημείωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια για να βγουν τα αποτελέσματα προς το τέλος Ιουλίου «προς τον Αύγουστο» αλλά πάντως πριν από τις διακοπές.
- Από gamer, επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ: Τι αποκαλύπτουν τα social media του 31χρονου δασκάλου
- Στη μάχη κατά του ΑΙ η Τέιλορ Σουίφτ – Κατοχυρώνει νομικά τη φωνή και την εμφάνισή της
- Νέοι τριγμοί στη ΝΔ μετά και την απόφαση για τις υποκλοπές - «Αντάρτικο» από 5 βουλευτές
- Οι 47 ημέρες κόλασης του Σπύρου Μουστακλή – Τα φρικτά βασανιστήρια στο ΕΑΤ – ΕΣΑ
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.