Μενού
  • Α-
  • Α+

Το υπουργείο Ναυτιλίας απευθύνει σύσταση προς τα ελληνικά πλοία να αποφεύγουν τα ύδατα αρμοδιότητας Ιράν μετά την «πειρατεία» των Φρουρών της Επανάστασης στα δύο δεξαμενόπλοια ελληνικών συμφερόντων. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο με έντονη σύστασή του καλεί τις ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες να αποφεύγουν τα πλοία τους ύδατα του Ιράν κατά τον διάπλου τους από τον Περσικό Κόλπο στα στενά του Ορμούζ και τον κόλπο του Ομάν. 

Διαβάστε ακόμη: Νίκος Δένδιας: Ενημέρωσε τον Αντονι Μπλίνκεν για την πειρατεία των Ιρανών και την τουρκική προκλητικότητα 

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, το Prudent Warrior βρίσκεται αγκυροβολημένο στο ιρανικό λιμάνι Bandar Abbas, ενώ το Delta Poseidon παραμένει προς το παρόν στην ίδια θέση στον Περσικό κόλπο. Στο Delta Poseidon επιβαίνουν 25 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 8 Έλληνες και ένας Κύπριος. Τα δεξαμενόπλοια είναι υπό κατάληψη από τους Φρουρούς της Επανάστασης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA