Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ανέγερση νέου υπερσύγχρονου νοσοκομείου στην Κω στα πρότυπα εκείνου της Λευκάδας ανακοίνωσε - εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών - ο πρωθυπουργός κατά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο του νησιού, απ’ όπου ξεκίνησε την περιοδεία του σε Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε το έργο μονόδρομο για το νησί, τονίζοντας ότι οι αντοχές του υφιστάμενου νοσοκομείου έχουν φτάσει στις αντοχές του ενώ η Κως δέχεται μεγάλο όγκο τουριστών.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Ενοχλημένοι για την στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα - «Αβάσιμες οι τοποθετήσεις»

Δεσμεύτηκε, δε, ότι θα προχωρήσει με ταχύτητα η ωρίμανση των αναγκαίων μελετών και θα εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση το εγχειρήματος σε σύμπραξη με την Περιφέρεια, ώστε το νέο νοσοκομείο να γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό. 

Αναλυτικά ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής: «Θέλω να σας ανακοινώσω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους το υπερσύγχρονο νοσοκομείο που της αξίζει.  Κάναμε χθες μια εκτεταμένη σύσκεψη με τον Υπουργό και την αναπληρώτρια υπουργό. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι μονόδρομος η ανέγερση νέου νοσοκομείου. Το υφιστάμενο νοσοκομείο κάλυψε για πολλές δεκαετίες τις ανάγκες του νησιού, αλλά έχει φτάσει πλέον στα όριά του. Και βλέποντας τη μεγάλη προοπτική ανάπτυξης του νησιού. Το γεγονός ότι φέτος θα υποδεχτεί παραπάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, αλλά και τις ανάγκες του Κωακού λαού, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανέγερση νέου νοσοκομείου στο χώρο που μας έχει υποδείξει ο Δήμος και για τον οποίο υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι μονόδρομος.

Θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην ωρίμανση των σχετικών μελετών, θα μιλήσει ο υπουργός μετά με λεπτομέρειες για τα βήματα που έχουμε κάνει και όσα θα κάνουμε. Θα συμπράξουμε με την Περιφέρεια έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση και μέσα στο πιο σύντομο δυνατό χρονικό διάστημα θα αποκτήσετε ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο.  Κι αν θέλετε να έχετε μία εικόνα περίπου πώς θα μοιάζει το νοσοκομείο αυτό, δείτε το νοσοκομείο της Λευκάδας που αποτελεί ένα μοντέλο πρότυπο για να φανταστείτε περίπου πως θα είναι το νοσοκομείο που θα έχει σε λίγα χρόνια από τώρα η Κως».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού στο υφιστάμενο νοσοκομείο του νησιού, ώστε όπως υπογράμμισε μέχρι την ανέγερση του καινούργιου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή ανταπόκριση στις ανάγκες κατοίκων και των επισκεπτών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA