ΠΟΛΙΤΙΚΗ
27/06/2022 11:50

Πλεύρης - Κορονοϊός: Αν πιεστεί το σύστημα, θα εξεταστούν μέτρα - Τι είπε για το εμβόλιο

Ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για το εμβόλιο, την αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού και το ενδεχόμενο λήψης κάποιων μέτρων σε περίπτωση που το εθνικό σύστημα υγείας πιεστεί από κρούσματα, διασωληνώσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πλεύρης - Κορονοϊός: Αν πιεστεί το σύστημα, θα εξεταστούν μέτρα - Τι είπε για το εμβόλιο
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού και την αύξηση στα κρούσματα, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας πως η Επιτροπή Εμβολιασμών λέει ότι για άνω των 60 υπάρχει ισχυρή σύσταση, καθώς επίσης και για τις κατηγορίες των ομάδων που ανήκουν, που είναι ευάλωτες ομάδες. Από εκεί και πέρα στον γενικό πληθυσμό για άνω των 30, δεν υπάρχουν ακόμα τα στοιχεία, τα οποία δείχνουν το όφελος το οποίο μπορεί να υπάρξει, αλλά ωστόσο δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: 20.000 κρούσματα τη μέρα μέχρι 15 Ιουλίου - Τι λέει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Τι είπε ο Θάνος Πλεύρης για νέα μέτρα και το εμβόλιο

Ο κ. Πλεύρης, πάντως, τόνισε ότι ευελπιστεί από τον Σεπτέμβριο, επειδή τρέχουν οι εταιρείες αυτή τη στιγμή που μιλάμε με βάση τις μεταλλάξεις και τις υπομεταλλάξεις οι οποίες υπάρχουν, να υπάρχει μία επικαιροποίηση του εμβολίου κατά τέτοιο τρόπο που θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα και στις υποπαραλλαγές.

Video Loading...

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την πανδημία, ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο OPEN, ανέφερε: «Πρώτα από όλα περιμέναμε ότι θα υπήρχε και αύξηση του κορονοϊού λόγω της κινητικότητας, συνολικά στην Ευρώπη. Ήταν κάτι το αναμενόμενο. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η αύξηση των κρουσμάτων επηρεάζει το εθνικό σύστημα υγείας». Ο υπουργός ανέφερε πως στους μεν σκληρούς δείκτες δεν το επηρεάζει, οι διασωληνώσεις είναι πολύ μικρότερες, πολύ λιγότερες από αυτές που είναι στα όρια το εθνικό σύστημα υγείας, δηλαδή κινούμαστε αυτή τη στιγμή κάτω από τις 100 και φανταστείτε ότι η δυνατότητά μας σε κλίνες ΜΕΘ είναι 600 κλίνες ΜΕΘ άρα κινούμαστε με μια ασφάλεια ως προς τους σκληρούς δείκτες.

Υπάρχει άνοδος στις απλές νοσηλείες

Υπάρχει άνοδος στις απλές νοσηλείες. Συνεχώς βλέπουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια αύξηση στις απλές κλίνες που μας κάνει να βλέπουμε τα μοντέλα μας πως μπορεί να πιεστούν οι απλές κλίνες, δεν θα πιεστεί το σύστημα ακόμα και στις απλές κλίνες. Σύμφωνα με τον υπουργό θα υπάρξουν και κάποιες βαρύτερες νοσηλείες, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το κύμα και με τα δεδομένα που έχουμε και από τις άλλες χώρες που πέρασαν το έκτο κύμα θα είναι ένα τέτοιο κύμα που δεν θα πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και υπ΄ αυτή την έννοια δεν θα χρειαστεί να παρθούν μέτρα.

«Εάν υπάρξει πίεση στο σύστημα, που πιθανολογούμε ότι τέτοια πίεση θα υπάρξει τους φθινοπωρινούς μήνες, προφανέστατα θα εξετάσουμε με έναν ήπιο τρόπο εαν χρειαστεί να παρθούν και κάποια μέτρα, αλλά η λογική από εδώ και πέρα είναι, να πηγαίνουμε σε στοχευμένες ομάδες, στοχευμένα μέτρα και όχι σε οριζόντιες λογικές», ανέφερε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΡΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ